У Европи нема мјеста за оне који желе подјелу БиХ

Борељ је после расправе у Савјету ЕУ о очувању суверенитета и територијалног интегритета у БиХ и функционалности државних институција, поручио да у ”Европи нема места за оне који желе подијељену БиХ”.

Босна и Херцеговина 21.02.2022 | 20:01
У Европи нема мјеста за оне који желе подјелу БиХ

- Шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борељ изјавио је вечерас да је ЕУ спремна да искористи све расположиве инструменте како би БиХ изашла из политичке кризе, али нагалшва да ће санкције бити употребељене само као ”последња могућа мера”.

"Спремни смо да искористимо све могуће инструменте ако то ситуација буде захтијевала. То укљуцује и финансијксу помоћ и рестриктивне мјере, али то ће бити искоришћено само као последња мјера. Ми свакако бирамо дијалог и споразум унутар земље како би се обезбиједиле реформе неопходне за следеће изборе”, поручио је Борељ.

Борељ је после расправе у Савјету ЕУ о очувању суверенитета и територијалног интегритета у БиХ и функционалности државних институција, поручио да у ”Европи нема мјеста за оне који желе подијељену БиХ”.

”Они који раде у том правцу чине грешку. Они сопстевни народ ускраћују за напредну, европску перспективу и живот”, каже Борељ.

Он додаје да су министри спољних послова ЕУ подржали рад специјалног представника ЕУ у БИХ, уз оцену да и Брисел и Вашингтон раде на омогућавању политичког дијалога око изборних и уставних рефроми који би требало да поправи функционалност БиХ.

(Тањуг) 

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Дакле, о гаврановима.

21.02.2022 19:03

Гавранови су неке птице које крузе, гацу, звацу, болесног цовека могу и напасти, нароцито у сезони парења. А њихова улога је ваљда она птица са панораме заласка сунца. Ипак залазак није трајна категорија. А миленијски талас добија полако у XXИ свој праг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

21.02.2022 19:47

Нема мјеста за оне који Намецу своје законе, Хрвати су у прави као и Срби.па нису они Сами Ратовали свисмо косу Побједници Реците дасе знА и којису стари Народи у тој Босни.

Name

Слободна Еуропа

21.02.2022 21:28

Борељи,др зи воду док мајстори не оду. Ста сте радили све ове гпдине?

Name

О Босни

21.02.2022 19:08

Мозе бити да је Федерација БХ Хрвака, у том слуцају би Српска била Србија. По тренутном стању. Ипак, сада је прилика поједностављења Босне и оцувања виталних националних интереса, сто је радио и Дејтон. Назалост, Дејтон има скупе коруптивне кантоне и Хрвати у Босни су задња рупа на свиралу у политици једне Босне, која да је могла била би самостална. Задњи пут када је била своја, је била пре Турака и тада није било проблема у Босни. Турци су заувијек од Босне направили Пандору, мада вријеме полураспада и те структуре од Турака, до данас је ту. С медијима нестаје и Босна. Ипак, није лосе то унапредити и зивети нормално ту са 3 ентитета, па после цемо видети како, ни Босна није тада велики проблем и мозе се прузити уступак да постоји и буде функционална. Наравно све остале политике су вјероватно криминалне, јер да не би биле биле би добро објасњене и логицно сто до сад нису. Према томе цетитамо независност Домбаса, и ентитет Херцег Босне, те протјеривање Америцких фасиста и колонијалиста са Тајвана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дурмитор

21.02.2022 20:37

О твојој мами. Није јадна знала шта носи.

Name

ре О Босни

21.02.2022 21:31

Боље да ти се тата испразнио уз букву него сто је тебе направио

Name

Украјина и Зеленски

21.02.2022 19:13

Украјина је нас Славенски народ, али Зеленски је поновио греску Милосевица, Горбацова. Не прати ста је битно, а ста небитно и лосе. МТ2 модел, задовољава, опис разних ствари и тудјих мрзовоља промасаја, напада, од којих се мозе брантити и треба, али неутарлизацијом таласа, не рефлексијом, јос на малим манерватским просторима или неким идеалима који су поврсни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ај не рисе

21.02.2022 19:46

Народ којег има 13% и има Посту, Електропривреду, Суме, Казалиста, клубове све могуце институције под називом Херцег-Босне, висе од 50% министарских позиција у Влади Федерације и 33 % на Нивоу дрзаве се осјеца угрозеним?!!! Од кога и гдје то тацно да наведу??? Дабогда ми босњаци имали ово сто они имају у РС и били угрозени!!!

Name

Јел.

21.02.2022 19:15

Онда у току од пар дана мозете примити БХ у европску унију, безрезервно. Све остало је дио профасистицких манервара, па је боље да се ЕУ сада у овој ситуацији БТУ посвети Хрватима у Босни и Херцеговини. ФБиХ мозе бити спојена са Хрватском или само Херцег Босна. За опстанак БХ је сада не само услов треци ентитет него и моментално укљуцење Босне и Херцеговине у ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.02.2022 06:32

Ти ми се баш питаш за опстанак Босне :)))

Name

НајвецаПријетњаМируУЕвропи

21.02.2022 19:39

Је НАТО и Америка. Украјина је Руска земља, као и Бјелорусија. Русија да је хтјела правити проблеме Бјелорусији, правила би, не није хтјела ни у Украјини, али Украјина се претворила у неман, талозник за НАТО, добровољно и зато постаје полигон. Сто се тице Бјелорусје, не сметају толико Руски војници, напротив дијели судбину са Русијом и предност је да у границним зонама разлицитих ствари с једне стране нормалног и цивилизованог зивота, с друге фасизма и колонијализма и пребацивања кривњи на тудје терене буде војска и одбрана у времену када је један дио фронта попустио и подлегао, у овом слуцају Зеленски и Украјина. Украјина није науцила ниста из распада СССРа, Југославије, и промјена у САД и на западу у смислу стационаризације револуционих периода, које сада не мозе поднијети и по лукавом и гресном, највисе по њих обицају, пребацује на тудје терене, јос се узда у неку добит од тога, заблудно. Дакле, као и у WW2 овде је фасизам, заблудност лукавства и покусај колонијализма и нападања пријетња миру. Медиаактивитет је вјетар у ледја који обара Европу,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аутопут

21.02.2022 19:52

Опозиција одма дигне руке од ствари које треба радити, а само кад мора их постави. Па гдје вам је сад упорност Петровица, који је од СНСДЦа био похваљен, јер је на овој телевизији поменут Аутопут. Ста пореметила опозицију вијест о Херцег Босни на потегу с Домбасом и Тајваном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

21.02.2022 20:29

Знаци ако Срби казу ево вам све сто је насе. И онда смо ми велики европљани. Немогу повјеровати да такозваној европи смета милион Срба само зато сто тразе своја права. Сто даље од нас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Република Српска

21.02.2022 20:41

Ни ви нама не требате..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

21.02.2022 20:57

Имају све инструменте да нас ријеше мука, али не подузимају ништа, то ваљда довољно о забринутости ЕУ за БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико

21.02.2022 21:31

Није против подјеле БиХ. Чекај ово у Дејтону што је подјељена на 51:49 то се пика је л тако!? Не контам о каквој он подјели прича. Можда о Федерацији што хоће Хрвати трећи ентитет, ал и то се зна. Није само на папиру

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

22.02.2022 01:10

Младиц је имао 74% територије и даје знао није ТРЕБО попустати.

Name

зора123

23.02.2022 17:30

А ко је тебе ста питао? Ко си ти, је ли твоја БиХ да одлуцујес за кога има мјеста у њој? Увуци рогове и зацепи!

ОДГОВОРИТЕ