Спорт у служби хуманости - турнир „Фудбалом до хљеба“

Овогодишњи турнир окупио је 34 екипе са више од 400 фудбалера, а Моззарт је подржао племениту мисију новчаном и донацијом пакета хране за јавну кухињу у Бањалуци

Република Српска 21.02.2022 | 17:02
Спорт у служби хуманости - турнир „Фудбалом до хљеба“

Протеклог викенда у Бањалуци је одржан традиционални турнир „Фудбалом до хљеба“.

Ову хуману спортску манифестацију седму годину заредом организује Удружење грађана „Мозаик пријатељства“ које води јавну кухињу у Бањалуци.

Сваке године труде се да окупе екипе које ће заиграти мали фудбал, а новцем од котизација набављају храну за кориснике јавне кухиње. Њихову племениту мисију, током најпосјећенијег турнира до сада, подржала је компанија Моззарт новчаном и донацијом пакета хране који ће стићи на њихову адресу. 

-Веома смо задовољни, иначе са Моззартом имамо феноменалну сарадњу. Ово није први пут да нас подржавају и помажу рад јавне кухиње нашег „Мозаика пријатељства“. Увијек испуне своје обећање и пруже помоћ нашим корисницима. Сада смо заједнички поентирали спајајући спорт и хуманост на једном од најпосјећених турнира који смо организовали- каже Мирослав Субашић, предсједник Удружења грађана „Мозаик пријатељства“. 

Овогодишњи турнир окупио је 34 екипе са више од 400 фудбалера, а одазив публике био је већи него икада. Ипак, учесницима је резултат био у другом плану, па је хуманост побиједила на овом турниру. 

Овогодишњу племениту спортску смотру подржао је и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић у име Града Бањалука који је био партнер у организацији.

Колико је ова акција била потребна Бањалуци, најбоље свједочи чињеница да је подијељено 250 пакета основних прехрамбених намирница, а број заинтересованих корисника је био знатно већи. Њима је „Мозаик“ донирао помоћ из својих резерви, а када су то чули у Моззарту, одлучили су да на њихову адресу упуте додатну помоћ.  

 -Пружили смо безрезервну подршку овогодишњем турниру „Фудбалом до хљеба“ јер истовремено промовишемо спортски дух и заједнички учествујемо у хуманој мисији пружања подршке нашим социјално угроженим суграђанима. Ово није први пут да помажемо „Мозаику пријатељства“, а приремамо им и додатне пакете хране-каже руководилац Дирекције корпоративних послова Моззарта Селма Салкановић.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ре

21.02.2022 16:26

Свака вам част за манифестацију. Лијепо је чути да се ово дешава. Само што то ријетко видимо и чујемо. Више гледамо шаторе, пјеваче и микрофоне и то иживљавање и бахаћење са народним новцем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гандаф

21.02.2022 20:54

Само се ти сликај а освојио си само десет мјесних заједница на изборима.

ОДГОВОРИТЕ