Sport u službi humanosti - turnir „Fudbalom do hljeba“

Ovogodišnji turnir okupio je 34 ekipe sa više od 400 fudbalera, a Mozzart je podržao plemenitu misiju novčanom i donacijom paketa hrane za javnu kuhinju u Banjaluci

Republika Srpska 21.02.2022 | 17:02
Sport u službi humanosti - turnir „Fudbalom do hljeba“

Proteklog vikenda u Banjaluci je održan tradicionalni turnir „Fudbalom do hljeba“.

Ovu humanu sportsku manifestaciju sedmu godinu zaredom organizuje Udruženje građana „Mozaik prijateljstva“ koje vodi javnu kuhinju u Banjaluci.

Svake godine trude se da okupe ekipe koje će zaigrati mali fudbal, a novcem od kotizacija nabavljaju hranu za korisnike javne kuhinje. Njihovu plemenitu misiju, tokom najposjećenijeg turnira do sada, podržala je kompanija Mozzart novčanom i donacijom paketa hrane koji će stići na njihovu adresu. 

-Veoma smo zadovoljni, inače sa Mozzartom imamo fenomenalnu saradnju. Ovo nije prvi put da nas podržavaju i pomažu rad javne kuhinje našeg „Mozaika prijateljstva“. Uvijek ispune svoje obećanje i pruže pomoć našim korisnicima. Sada smo zajednički poentirali spajajući sport i humanost na jednom od najposjećenih turnira koji smo organizovali- kaže Miroslav Subašić, predsjednik Udruženja građana „Mozaik prijateljstva“. 

Ovogodišnji turnir okupio je 34 ekipe sa više od 400 fudbalera, a odaziv publike bio je veći nego ikada. Ipak, učesnicima je rezultat bio u drugom planu, pa je humanost pobijedila na ovom turniru. 

Ovogodišnju plemenitu sportsku smotru podržao je i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u ime Grada Banjaluka koji je bio partner u organizaciji.

Koliko je ova akcija bila potrebna Banjaluci, najbolje svjedoči činjenica da je podijeljeno 250 paketa osnovnih prehrambenih namirnica, a broj zainteresovanih korisnika je bio znatno veći. Njima je „Mozaik“ donirao pomoć iz svojih rezervi, a kada su to čuli u Mozzartu, odlučili su da na njihovu adresu upute dodatnu pomoć.  

 -Pružili smo bezrezervnu podršku ovogodišnjem turniru „Fudbalom do hljeba“ jer istovremeno promovišemo sportski duh i zajednički učestvujemo u humanoj misiji pružanja podrške našim socijalno ugroženim sugrađanima. Ovo nije prvi put da pomažemo „Mozaiku prijateljstva“, a priremamo im i dodatne pakete hrane-kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta Selma Salkanović.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Re

21.02.2022 16:26

Svaka vam čast za manifestaciju. Lijepo je čuti da se ovo dešava. Samo što to rijetko vidimo i čujemo. Više gledamo šatore, pjevače i mikrofone i to iživljavanje i bahaćenje sa narodnim novcem.

ODGOVORITE
Name

Gandaf

21.02.2022 20:54

Samo se ti slikaj a osvojio si samo deset mjesnih zajednica na izborima.

ODGOVORITE