Млада атлетичарка из Бијељине само ниже резултате

 Млада ателетичарка из Бијељине Ема Ковач /14/, носилац бојних титула БиХ и Републике Српске, али и међународних, три године узастопно носи титутлу најбоље атлетичарке Српске у категорији млађих пионирки.

Остали спортови 20.02.2022 | 16:59
Млада атлетичарка из Бијељине само ниже резултате

Ема, добитник бројних титула у више дисциплина, испричала је Срни да ништа није тешко када се воли оно што се ради и да није немогуће постићи врхунске резултате, те да јој је жеља да једнога дана учествује и на Олимпијади.

Ковачева је истакла да је јако поносна на до сада постигнуте резултате и да ће наставити вриједно да тренира са ментором Срђаном Нешковићем, јер је атлетика њена највећа љубав.

"Жеља ми је да у овој години поправим лични рекорд на 600 и 800 метара и да се опробам у дисциплини на 400 метара", каже млада атлетичарка.

Планира, додаје, да ове године учествује на многим републичким такмичењима у свим узрасним категоријама, укључујући и сениоре, као и на значајним митинзима у Словенији, Хрватској, Србији и Бугарској.

Од почетка године је на два митинга у Загребу, за само седам дана, оборила рекорд БиХ у дворани за старије пионирке, а што је уједно најбољи и јуниорски резултат.

Ема је првак БиХ на у дисциплини на 600 метара, у двије категорије - млађи и старији пионири, првак је БиХ у кросу на 1.000 метара, вицепрвак БиХ за млађе јуниоре на 800 метара, вицепрвак БиХ на 60 метара, екипни вицепрвак БиХ у кросу за млађе пионирке.

Она је првак Републике Српске на 600 метара у двије узрасне категорије, млађи и старији пионири, вицепрвак Српске на 800 метара за млађе јуниоре, екипни вицепрвак Српске у кросу.

Говорећи о плановима за будућност, жеља Ковачеве је да буде учесник балканских првенстава, кад јој године дозволе, али и да се опроба на Европском омладинском олимпијском фестивалу /ЕЈОФ/, као и на другим европским и свјетским такмичењима.

"Желим једнога дан да учествујем и на Олимпијади", истакла је Ковачева, која свакодневно тренира по један и по до два часа, а одмара само недјељом.

Одличан је ученик, постиже, истиче, све обавезе и поред свакодневних тренинга, али је атлетика њена прва љубав.

Њан отац Велибор, који је и предсједник клуба "Атлетик" у којем Ема тренира, каже је Ема ове године, као и претходне двије, проглашена за најбољу атлетичарку Републике Српске у категорији млађих пионирки, као и за најперспективнију спортисткињу града Бијељина за 2021. годину.

Он је додао да Ема у Бијељини нема адекватне услове за тренирање, јер немају тартан стазу, нити дворану за зимске услове, а указао је и да су тренинзи отежани због преоптерећености градског стадиона са терминима других спортских клубова. 

(Срна) 

Коментари / 0

Оставите коментар