Mlada atletičarka iz Bijeljine samo niže rezultate

 Mlada ateletičarka iz Bijeljine Ema Кovač /14/, nosilac bojnih titula BiH i Republike Srpske, ali i međunarodnih, tri godine uzastopno nosi titutlu najbolje atletičarke Srpske u kategoriji mlađih pionirki.

Ostali sportovi 20.02.2022 | 16:59
Mlada atletičarka iz Bijeljine samo niže rezultate

Ema, dobitnik brojnih titula u više disciplina, ispričala je Srni da ništa nije teško kada se voli ono što se radi i da nije nemoguće postići vrhunske rezultate, te da joj je želja da jednoga dana učestvuje i na Olimpijadi.

Кovačeva je istakla da je jako ponosna na do sada postignute rezultate i da će nastaviti vrijedno da trenira sa mentorom Srđanom Neškovićem, jer je atletika njena najveća ljubav.

"Želja mi je da u ovoj godini popravim lični rekord na 600 i 800 metara i da se oprobam u disciplini na 400 metara", kaže mlada atletičarka.

Planira, dodaje, da ove godine učestvuje na mnogim republičkim takmičenjima u svim uzrasnim kategorijama, uključujući i seniore, kao i na značajnim mitinzima u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Bugarskoj.

Od početka godine je na dva mitinga u Zagrebu, za samo sedam dana, oborila rekord BiH u dvorani za starije pionirke, a što je ujedno najbolji i juniorski rezultat.

Ema je prvak BiH na u disciplini na 600 metara, u dvije kategorije - mlađi i stariji pioniri, prvak je BiH u krosu na 1.000 metara, viceprvak BiH za mlađe juniore na 800 metara, viceprvak BiH na 60 metara, ekipni viceprvak BiH u krosu za mlađe pionirke.

Ona je prvak Republike Srpske na 600 metara u dvije uzrasne kategorije, mlađi i stariji pioniri, viceprvak Srpske na 800 metara za mlađe juniore, ekipni viceprvak Srpske u krosu.

Govoreći o planovima za budućnost, želja Кovačeve je da bude učesnik balkanskih prvenstava, kad joj godine dozvole, ali i da se oproba na Evropskom omladinskom olimpijskom festivalu /EJOF/, kao i na drugim evropskim i svjetskim takmičenjima.

"Želim jednoga dan da učestvujem i na Olimpijadi", istakla je Кovačeva, koja svakodnevno trenira po jedan i po do dva časa, a odmara samo nedjeljom.

Odličan je učenik, postiže, ističe, sve obaveze i pored svakodnevnih treninga, ali je atletika njena prva ljubav.

Njan otac Velibor, koji je i predsjednik kluba "Atletik" u kojem Ema trenira, kaže je Ema ove godine, kao i prethodne dvije, proglašena za najbolju atletičarku Republike Srpske u kategoriji mlađih pionirki, kao i za najperspektivniju sportistkinju grada Bijeljina za 2021. godinu.

On je dodao da Ema u Bijeljini nema adekvatne uslove za treniranje, jer nemaju tartan stazu, niti dvoranu za zimske uslove, a ukazao je i da su treninzi otežani zbog preopterećenosti gradskog stadiona sa terminima drugih sportskih klubova. 

(Srna) 

Komentari / 0

Ostavite komentar