Народна скупштина и Влада претворени у извршитеље режима

- Чему служи Народна скупштина Републике Српске, ако неко једном реченицом, само из њему знаних интереса, може поништити тек предложен закон о фискализацији и најавити да адвокати, за разлику од осталих обвезника, неће морати  имати фискалне касе само зато „јер он тако каже“?!

Република Српска 20.02.2022 | 10:01
Народна скупштина и Влада претворени у извршитеље режима

Ово стоји у објави предсједника СДС Мирка Шаровића на Фејсбук профилу.

"Највеће законодавно тијело, први стуб власти у свакој држави и „храм демократије“, Народна скупштина РС, претворена је у најобичнији извршни орган једног човјека.
Претворена је у Извршитеља који доноси одлуке, које опет - најчешће крше управо они по чијем су наређењу донесене. Извршитеља, који само чека да им се нареди да донесу нове одлуке којима ће опет поништити своје, раније денесене. И које су најчешће у потпуној колизији", наглашава Шаровић.

Он даље наводи да је слично и са Владом Републике Српске која ради оно што јој, у паузама између других политичких активности, нареди предсједник владајуће партије.

"Њена неактивност и небитност превазишла је и најгора очекивања од овакве  структуре. Колико би, уопште, у било каквој анкети просјечан становник Републике Српске знао набројати имена министара? Да ли би знао више од пет? А говоримо о онима чији је главни задатак, или би бар требао бити - да брину о грађанима и њиховим интересима", констатује Шаровић.

(БН) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ТУРИСТА

20.02.2022 09:11

Кад вец све знате остало вам је једино грдјане на улицу сиром српске нема потребе цекати изборе јер њих неце ни бити то одговара банди на власти јер тако опстају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.02.2022 09:29

Ми то Шаровићу трпимо од када је борцима са Ђокићем и Ћургузом одузео све загарантоване привилегије, и довео борце својим јавашлуком и криминалом на просјачки штап у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОY

20.02.2022 09:44

Није више НАРОДНА него скупштина владајуће анархије која је све обезвриједила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ласта

20.02.2022 10:15

није ми јасно, ако ми не вјерујемо Изетбеговицу како ви мозете Додику? Па то су лицемјери који нас подаставају. Убице нас. Цовиц исто. Гурнут це нас у рат а они побјеци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хммм

20.02.2022 11:21

Ста да се ради странци га довели и бице на власти док то странци хоце зарад заједницких интереса а поједини га подрзавају због лицне користи

Name

Радојица

20.02.2022 10:52

У свакој демократији већина одлучује. Па нећемо ваљда дозволити мањинској опозицији и Ескобару да одлучује у име Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗИКАЗ

20.02.2022 14:27

Полако Радојица, са два посланика и педесетак тенкица и направис вецину, и који списак дотурис Ездауну и то бас тако лако. Али несто ми се главни Баја узнервозио, муце га велике бриге, загазио у дубоко а заборавио да не зна пливати, сугурно це се игусити.

Name

!

20.02.2022 11:04

Све државне институције су обесмислене, али све! Народ чека и гледа у вас из опозиције да га или изведете на улицу или направите конкретан потез

ОДГОВОРИТЕ