Narodna skupština i Vlada pretvoreni u izvršitelje režima

- Čemu služi Narodna skupština Republike Srpske, ako neko jednom rečenicom, samo iz njemu znanih interesa, može poništiti tek predložen zakon o fiskalizaciji i najaviti da advokati, za razliku od ostalih obveznika, neće morati  imati fiskalne kase samo zato „jer on tako kaže“?!

Republika Srpska 20.02.2022 | 10:01
Narodna skupština i Vlada pretvoreni u izvršitelje režima

Ovo stoji u objavi predsjednika SDS Mirka Šarovića na Fejsbuk profilu.

"Najveće zakonodavno tijelo, prvi stub vlasti u svakoj državi i „hram demokratije“, Narodna skupština RS, pretvorena je u najobičniji izvršni organ jednog čovjeka.
Pretvorena je u Izvršitelja koji donosi odluke, koje opet - najčešće krše upravo oni po čijem su naređenju donesene. Izvršitelja, koji samo čeka da im se naredi da donesu nove odluke kojima će opet poništiti svoje, ranije denesene. I koje su najčešće u potpunoj koliziji", naglašava Šarović.

On dalje navodi da je slično i sa Vladom Republike Srpske koja radi ono što joj, u pauzama između drugih političkih aktivnosti, naredi predsjednik vladajuće partije.

"Njena neaktivnost i nebitnost prevazišla je i najgora očekivanja od ovakve  strukture. Кoliko bi, uopšte, u bilo kakvoj anketi prosječan stanovnik Republike Srpske znao nabrojati imena ministara? Da li bi znao više od pet? A govorimo o onima čiji je glavni zadatak, ili bi bar trebao biti - da brinu o građanima i njihovim interesima", konstatuje Šarović.

(BN) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

TURISTA

20.02.2022 09:11

Kad vec sve znate ostalo vam je jedino grdjane na ulicu sirom srpske nema potrebe cekati izbore jer njih nece ni biti to odgovara bandi na vlasti jer tako opstaju

ODGOVORITE
Name

Re

20.02.2022 09:29

Mi to Šaroviću trpimo od kada je borcima sa Đokićem i Ćurguzom oduzeo sve zagarantovane privilegije, i doveo borce svojim javašlukom i kriminalom na prosjački štap u RS.

ODGOVORITE
Name

BOY

20.02.2022 09:44

Nije više NARODNA nego skupština vladajuće anarhije koja je sve obezvrijedila.

ODGOVORITE
Name

Lasta

20.02.2022 10:15

nije mi jasno, ako mi ne vjerujemo Izetbegovicu kako vi mozete Dodiku? Pa to su licemjeri koji nas podastavaju. Ubice nas. Covic isto. Gurnut ce nas u rat a oni pobjeci.

ODGOVORITE
Name

Hmmm

20.02.2022 11:21

Sta da se radi stranci ga doveli i bice na vlasti dok to stranci hoce zarad zajednickih interesa a pojedini ga podrzavaju zbog licne koristi

Name

Радојица

20.02.2022 10:52

У свакој демократији већина одлучује. Па нећемо ваљда дозволити мањинској опозицији и Ескобару да одлучује у име Републике Српске.

ODGOVORITE
Name

ZIKAZ

20.02.2022 14:27

Polako Radojica, sa dva poslanika i pedesetak tenkica i napravis vecinu, i koji spisak doturis Ezdaunu i to bas tako lako. Ali nesto mi se glavni Baja uznervozio, muce ga velike brige, zagazio u duboko a zaboravio da ne zna plivati, sugurno ce se igusiti.

Name

!

20.02.2022 11:04

Sve državne institucije su obesmislene, ali sve! Narod čeka i gleda u vas iz opozicije da ga ili izvedete na ulicu ili napravite konkretan potez

ODGOVORITE