Шаровић: Не долази о обзир никаква прекомпозиција БиХ

Територијални положај Републике Српске је одређен у Дејтону и никаква друга територијална прекомпозиција БиХ на уштрб територије Републике Српске не долази у обзир, поручио је предсједник СДС Мирко Шаровић.

Република Српска 18.02.2022 | 19:01
Шаровић: Не долази о обзир никаква прекомпозиција БиХ

„Значење закључка Хрватског народног сабора о могућем покретању правне и политичке процедуре за нову институционалну и територијалну организацију БиХ тек ћемо видјети шта значи кроз поступке хрватских политичких партија“, каже Шаровић.  

Ипак, додаје Шаровић, овај закључак ХНС-а, шта год он значио и ма какви можда постојали договори и обећања, не могу ићи на уштрб Републике Српске.

Хрватски народни сабор сутра ће одржати сједницу у Мостару, у једном од предложених закључака се истиче намјера формирања неке нове институционалне или територијалне организације (што би суштински могао бити трећи ентитет), уколико не буду испуњени захтјеви који се тичу реформе Изборног закона.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Сања

18.02.2022 18:49

Ето тебе це неко питати ста це радити….иди куци И цувај унуке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коколо

18.02.2022 19:14

Па реко је Човиц у скупштини ПЦ-а На путу је Дејтон ИИ а ви то видим незнатне !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

19.02.2022 00:40

Ста сте мислили да Цовиц дзабе другује са Додиком. Требали су сви бит свјесни да се треци ентитет неце правити само од дјелова Федерације него це узети и дио РС.

ОДГОВОРИТЕ