Šarović: Ne dolazi o obzir nikakva prekompozicija BiH

Teritorijalni položaj Republike Srpske je određen u Dejtonu i nikakva druga teritorijalna prekompozicija BiH na uštrb teritorije Republike Srpske ne dolazi u obzir, poručio je predsjednik SDS Mirko Šarović.

Republika Srpska 18.02.2022 | 19:01
Šarović: Ne dolazi o obzir nikakva prekompozicija BiH

„Značenje zaključka Hrvatskog narodnog sabora o mogućem pokretanju pravne i političke procedure za novu institucionalnu i teritorijalnu organizaciju BiH tek ćemo vidjeti šta znači kroz postupke hrvatskih političkih partija“, kaže Šarović.  

Ipak, dodaje Šarović, ovaj zaključak HNS-a, šta god on značio i ma kakvi možda postojali dogovori i obećanja, ne mogu ići na uštrb Republike Srpske.

Hrvatski narodni sabor sutra će održati sjednicu u Mostaru, u jednom od predloženih zaključaka se ističe namjera formiranja neke nove institucionalne ili teritorijalne organizacije (što bi suštinski mogao biti treći entitet), ukoliko ne budu ispunjeni zahtjevi koji se tiču reforme Izbornog zakona.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Sanja

18.02.2022 18:49

Eto tebe ce neko pitati sta ce raditi….idi kuci I cuvaj unuke

ODGOVORITE
Name

Kokolo

18.02.2022 19:14

Pa reko je Čovic u skupštini PC-a Na putu je Dejton II a vi to vidim neznatne !

ODGOVORITE
Name

Istina

19.02.2022 00:40

Sta ste mislili da Covic dzabe druguje sa Dodikom. Trebali su svi bit svjesni da se treci entitet nece praviti samo od djelova Federacije nego ce uzeti i dio RS.

ODGOVORITE