Ухапшена мјешовита група због дјела тешке крађе

 - Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука у оквиру оперативне акције кодног назива "Мулти" ухапсили су четири лица, чији су иницијали Ђ.Ћ. из Бијељине, Б.Б. из Београда, те Л.Л. и Б.А. из Хрватске због постојања основа сумње да су починили осам кривичних дјела тешка крађа.

Република Српска 18.02.2022 | 10:22
Ухапшена мјешовита група због дјела тешке крађе

У току је криминалистичка обрада лица, а лице Б.Б. биће спроведено Суду БиХ ради предузимања мјера и радњи из њихове надлежности, док се за лицем К.М. из Ливна трага, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Ова акција реализована је јуче, а усмјерена је на спречавање и откривање имовинских кривичних дјела.

Извршеним провјерама у службеним евиденцијама утврђено је да су за лицем Б.Б. расписане три међународне потјернице Интерпола Београд због почињених кривичних дјела повреда која узрокује смрт, убиство из нехата и убиство.

Наведена лица се сумњиче да су на подручју града Бањалука у временском периоду од јануара до половине фебруара текуће године починили шест кривичних дјела тешка крађа и по једно кривично дјело тешка крађа на подручју Бијељине и Добоја.

Мета напада су биле породичне куће одакле су отуђивали новац, златни накит, бијелу технику, алат, лична документа, док су из гаража породичних кућа отуђивали возила.

Извршен је претрес стана, возила и других просторија на подручју Бањалуке и Кантона Сарајево, које користе осумњичена лица приликом чега је пронађен и одузет златни накит, провалнички алат, дијелови оружја, бијела техника, лична документа трећих лица, телефони, сим картице, као и комплети и дијелови полицијске униформе.

Одузета је и одређена количина таблета које својим изгледом асоцирају на екстази, одређена количина бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на спид, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем ових кривичних дјела.

Све мјере и радње у оквиру ове акције предузете су у сарадњи са Окружним јавним тужилаштвом Бањалука, а по наредбама Основног суда у Бањалуци.

Одређене активности у оквиру ове акције су предузете у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Кантона Сарајево и МУП-а Унско-санског кантона. 

(Срна Фото: Илустрација)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Добој

18.02.2022 09:31

Браво момци!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊАЛУКА

18.02.2022 09:59

Зграду Владе блокирати и све похапсити и цистацице. Змијско легло.

Name

Хаха

18.02.2022 10:39

Јака акција и јака дјела. Спрдња. А овамо сеф организованог ПУ БЛ клепа паре и стити велики криминал. Станови, аута …. Зна то Лукац и стити га.