Uhapšena mješovita grupa zbog djela teške krađe

 - Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka u okviru operativne akcije kodnog naziva "Multi" uhapsili su četiri lica, čiji su inicijali Đ.Ć. iz Bijeljine, B.B. iz Beograda, te L.L. i B.A. iz Hrvatske zbog postojanja osnova sumnje da su počinili osam krivičnih djela teška krađa.

Republika Srpska 18.02.2022 | 10:22
Uhapšena mješovita grupa zbog djela teške krađe

U toku je kriminalistička obrada lica, a lice B.B. biće sprovedeno Sudu BiH radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti, dok se za licem К.M. iz Livna traga, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Ova akcija realizovana je juče, a usmjerena je na sprečavanje i otkrivanje imovinskih krivičnih djela.

Izvršenim provjerama u službenim evidencijama utvrđeno je da su za licem B.B. raspisane tri međunarodne potjernice Interpola Beograd zbog počinjenih krivičnih djela povreda koja uzrokuje smrt, ubistvo iz nehata i ubistvo.

Navedena lica se sumnjiče da su na području grada Banjaluka u vremenskom periodu od januara do polovine februara tekuće godine počinili šest krivičnih djela teška krađa i po jedno krivično djelo teška krađa na području Bijeljine i Doboja.

Meta napada su bile porodične kuće odakle su otuđivali novac, zlatni nakit, bijelu tehniku, alat, lična dokumenta, dok su iz garaža porodičnih kuća otuđivali vozila.

Izvršen je pretres stana, vozila i drugih prostorija na području Banjaluke i Кantona Sarajevo, koje koriste osumnjičena lica prilikom čega je pronađen i oduzet zlatni nakit, provalnički alat, dijelovi oružja, bijela tehnika, lična dokumenta trećih lica, telefoni, sim kartice, kao i kompleti i dijelovi policijske uniforme.

Oduzeta je i određena količina tableta koje svojim izgledom asociraju na ekstazi, određena količina bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na spid, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

Sve mjere i radnje u okviru ove akcije preduzete su u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci.

Određene aktivnosti u okviru ove akcije su preduzete u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Кantona Sarajevo i MUP-a Unsko-sanskog kantona. 

(Srna Foto: Ilustracija)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Doboj

18.02.2022 09:31

Bravo momci!!!

ODGOVORITE
Name

BANjALUKA

18.02.2022 09:59

Zgradu Vlade blokirati i sve pohapsiti i cistacice. Zmijsko leglo.

Name

Haha

18.02.2022 10:39

Jaka akcija i jaka djela. Sprdnja. A ovamo sef organizovanog PU BL klepa pare i stiti veliki kriminal. Stanovi, auta …. Zna to Lukac i stiti ga.