Нешић: И зграду Владе Српске би да пренесу на БиХ

''Да имовином БиХ можда не сматрају и зграду Владе Републике Српске и Административни центар Владе у Источном Сарајеву? Да нису можда они направили Административни центар града Источно Сарајево и јавна предузећа широм Републиек Српске?''

Република Српска 17.02.2022 | 09:54
Нешић: И зграду Владе Српске би да пренесу на БиХ

Овако је предсједник ДНС-а Ненад Нешић прокоментарисао најаву Алије Табаковића, делегата СДА у Вијећу народа Републике Српске, да ће пред Уставним судом БиХ покренути апелацију за оцјену уставности Закона о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти. Из СДАА тврде да ће се шуем и пољопривредно земљиште морати књижити на БиХ, а да је ''Народна скупштина узурпирала надлежности ПС БиХ када је донијела Закон о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти''.

''Јасно је шта је њихова интенција – то је да Републику Српску оставе без права на било какву имовину. Како су кренули, крашће нам и веш са штрикова и проглашавати га тзв. 'државном имовином БиХ', користећи полуге политичке моћи које имају преко Уставног суда БиХ. Република Српска зато не смије попуштати, морамо се држати закључака Народне скупштине и не смије бити доношења било каквих одлука у институцијама БиХ све док се не ријеши питање одласка страних судија и покушаја отимачине имовине Републике Српске.

Ваљда је јасно, чим осјете да попуштамо, они безобразно ору и покушавају отимати даље. Циљ им је да у потпуности Републику Српску оставе без било какве имовине – од шума, пољопривредног земљишта, ријечних добара до изграђених објеката'', категоричан је Нешић.

Први човјек ДНС-а истиче да је ''свима јасно, па и странцима, да Уставни суд БиХ не одлучује у складу са Уставом БиХ, него да доноси политичке и често неуставне одлуке, што је недопустиво у правно уређеној држави''.

''Право је на страни Републике Српске, као и мишљење Европске комисије која је јасно навела да је један од 14 приоритета за кандидатски статус да испратимо странце из Уставног суда. Политичке одлуке квази Уставног суда могу окачити мачку о реп'', поручио је Нешић.

БН)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

???

17.02.2022 09:25

Е како овај Нешић паметује, дај болан убери који политички поен на нечему другом, види какво ти је стање у Приједору гдје си катастрофално изгубио изборе, па сада на било који начин покушаваш поврати пажњу на своој политички рејтинг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

17.02.2022 09:38

Стварно си досадан мафијашу, какве поене овај да убере , први замјеник у картелу.Онда ни паре не воли шутира их ногама

Name

100%

17.02.2022 09:27

Нешић говори истину и само истину10

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мостарац

17.02.2022 09:42

нема ту никакве ни некакве неистине, проблем је што се преко овако важног питања води државна политика, бивша југославија се распала и сукцесом је БиХ врло једноставно, Сад у парламенту треба доњети закон који дефинише питање државне имовине под чим се мисли шта је државно, шта ентитетско шта кантонално шта општинско шта припада ОС и другим институцијама и како се са тиме управља и сл. Доксе то не ријеши све је на БиХ било коме право или не. Сврха овога је управо то да се не могу дизати кредити и залагати државна имовина.

Name

Ноле

17.02.2022 10:59

Ре мостарац:тако је,све си у праву.Све се то мозе и треба договорити на цивилизован и нормалан нацин.Као сто казе,цијепањем СФРЈ имовина на територији БиХ је припала БиХ,тако исто и овде.Кад се РС одвоји,имовина це припасти истој тој РС,само док се то не деси,треба фино сјести за сто и договорити се...

Name

ре

17.02.2022 12:59

Коју истину, да Уставни суд Босне и Херцеговине доноси неуставне одлуке? :))) Јест, кад му се не свиђају. А то што поручује у једној реченици да је ово "правно уређена држава", а у другој да "Уставни суд БиХ може своје одлуку мачку о реп окачити" све говори. Приде је Уставни суд БиХ, што воле многи рећи, изворни Дејтон.

Name

Сваста

17.02.2022 10:07

Ееее Несицу. Изигравас великог Србина. Бавис се политиком а купис поене на антидрзавној пропаганди. Није народ висе блесав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радоје

17.02.2022 11:37

Зграду треба продати Новалићу и узети педесетак милиона ,па подијелити јавним кухињма.

Name

Ре Сваста

17.02.2022 11:56

Па Република Српска и Федерација БиХ су две де фацто (у пракси) државе. Можете ви из Сарајева причати шта хоћете, али је то тако. Остало све окачите мачку о реп.

Name

Кркани

17.02.2022 10:39

Направили кредити, које порески обвезници враћају! Ех, сад ова инфлација добро додје да се рате врацају, ал’ до када, велико је питање сљедећих кредита!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

17.02.2022 10:47

Ти си олош.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тја

17.02.2022 12:55

Једино ако се зграда градила за вријеме Тита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

17.02.2022 13:01

Па за то нису криви они него наси политицари који су СВОЈЕ интересе ставили изнад интереса РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

17.02.2022 13:12

Ко је имо користи од имовине СФРЈ,лопови . А ко би сад имо користи од цјепања погодите? Народе дозови се памети,цувај дјеву и оно сто си теско стеко!

ОДГОВОРИТЕ