Премијер Грчке: Нећемо мијењати став према Косову

Премијер Грчке Кирјакос Мицотакис каже да је у Београд дошао како би Србији пружио подршку на европском путу. Поручује да Грчка не признаје самопроглашену независност Косова и Метохије, те да остаје доследна у том ставу.

Србија 16.02.2022 | 21:27
Премијер Грчке: Нећемо мијењати став према Косову

Председник Александар Вучић захвалио се на подршци територијалном интегритету Србије и поручио да грађани Србије у грчком народу виде искрене и велике пријатеље.

Након састанка са председником Србије Александром Вучићем, грчки премијер Кирјакос Мицотакис истакао је да Атина подржава дијалог Београда и Приштине, који се одвија под окриљем Европске уније.

Поручио је да Грчка остаје доследна ставу да не призна тзв. независност Косова и Метохије, те да очекује да ће две стране доћи до нормализације односа јер је то, истакао је, интерес не само Србије, већ целог региона.

"Што се тиче Косова и дијалога желим да будем јасан, став моје домовине се не мења. Али ми желимо да видимо нормализацију односа Београда и Приштине и зато подржавамо дијалог, као и напоре изасланика ЕУ Мирослава Лајчака. Желимо да се оствари један правно обавезујући споразум, који би био у интересу обе стране, и који би створио повољнију атмосферу сарадње на балканском полуострву", поручио је Мицотакис после састанка са Вучићем.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар