Premijer Grčke: Nećemo mijenjati stav prema Kosovu

Premijer Grčke Kirjakos Micotakis kaže da je u Beograd došao kako bi Srbiji pružio podršku na evropskom putu. Poručuje da Grčka ne priznaje samoproglašenu nezavisnost Kosova i Metohije, te da ostaje dosledna u tom stavu.

Srbija 16.02.2022 | 21:27
Premijer Grčke: Nećemo mijenjati stav prema Kosovu

Predsednik Aleksandar Vučić zahvalio se na podršci teritorijalnom integritetu Srbije i poručio da građani Srbije u grčkom narodu vide iskrene i velike prijatelje.

Nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, grčki premijer Kirjakos Micotakis istakao je da Atina podržava dijalog Beograda i Prištine, koji se odvija pod okriljem Evropske unije.

Poručio je da Grčka ostaje dosledna stavu da ne prizna tzv. nezavisnost Kosova i Metohije, te da očekuje da će dve strane doći do normalizacije odnosa jer je to, istakao je, interes ne samo Srbije, već celog regiona.

"Što se tiče Kosova i dijaloga želim da budem jasan, stav moje domovine se ne menja. Ali mi želimo da vidimo normalizaciju odnosa Beograda i Prištine i zato podržavamo dijalog, kao i napore izaslanika EU Miroslava Lajčaka. Želimo da se ostvari jedan pravno obavezujući sporazum, koji bi bio u interesu obe strane, i koji bi stvorio povoljniju atmosferu saradnje na balkanskom poluostrvu", poručio je Micotakis posle sastanka sa Vučićem.

(Kurir)

Komentari / 0

Ostavite komentar