Ким Џонг Ун баштоване послао у логор због цвец́а!

Ким Џонг Ун је по неким наводима послао групу баштована у радне логоре јер им цвец́е није процветало на време.!

Занимљивости 16.02.2022 | 16:37
Ким Џонг Ун баштоване послао у логор због цвец́а!

Наводи се да је севернокорејски диктатор донео одлуку након што је обавештен да бегоније “Кимјонгилиа"цвет назван по његовом покојном оцу Ким Џонг-Илу, нец́е бити спреман да обележи рођендан бившег лидера. Цвец́е је требало да буде централни део велике прославе 16. фебруара, познатог као Дан звезде сјајне.

Према извештајима, мушкарац у 50-им годинама из округа Самсу идентификован само као Хан био је управник стакленика у ком се узгајају кимилсунгије и кимјонгилије, и осуђен је на шест месеци у радном севернокорејском логору.

Кимјонгилије, које су такође познате као “бесмртни цвет“, створио је јапански ботаничар Камо Мототеру да обележи Џонг-илов рођендан 1988.године Међутим, од када је преминуо 2011. године, цвет је постао много значајнији.

Прошлог месеца, Хану је наређено да се увери да је цвец́е спремно за огромну изложбу којом ц́е се обележити и Дан сунца (дан за обележавање рођендана оснивача Северне Кореје Ким Ил Сунга) и Дан звезде сјаја.

Како би се осигурало да се специјално цвец́е правилно узгаја, потребно је пажљиво пратити температуру и влажност стакленика. Међутим, због недостатка огревног дрвета то није било могуц́е и нису успеле да процветају на време, а баштовани су накнадно оптужени за занемаривање цвец́а и кажњени упућивањем у радне логоре пише Ладбибле

Извор је рекао за Даилy НК Неwс: “Привредна активност је увелико смањена због јачања мера ванредне контроле болести у земљи, због чега су многи стакленици Кимилсунгиа-Кимјонгилиа постали занемарени. Али сада одједном говоре да цвец́е Кимјонгилије мора да се узгаја на време за догађај, па како би Хан требало да их узгаја?“

Извор је наставио: “Други запослени су кажњени. Човек познат као Чои, који је био задужен за котлове у стакленицима, такође је осуђен на три месеца рада у радним логорима јер није правилно подесио температуру”

Потешкоц́е у узгоју и кимилсунгија и кимјонгилија нису нове и због тога се често увозе из Кине.

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/зн4YвЛСqС1А" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар