Kim Džong Un baštovane poslao u logor zbog cveća!

Kim Džong Un je po nekim navodima poslao grupu baštovana u radne logore jer im cveće nije procvetalo na vreme.!

Zanimljivosti 16.02.2022 | 16:37
Kim Džong Un baštovane poslao u logor zbog cveća!

Navodi se da je severnokorejski diktator doneo odluku nakon što je obavešten da begonije “Kimjongilia"cvet nazvan po njegovom pokojnom ocu Kim Džong-Ilu, neće biti spreman da obeleži rođendan bivšeg lidera. Cveće je trebalo da bude centralni deo velike proslave 16. februara, poznatog kao Dan zvezde sjajne.

Prema izveštajima, muškarac u 50-im godinama iz okruga Samsu identifikovan samo kao Han bio je upravnik staklenika u kom se uzgajaju kimilsungije i kimjongilije, i osuđen je na šest meseci u radnom severnokorejskom logoru.

Kimjongilije, koje su takođe poznate kao “besmrtni cvet“, stvorio je japanski botaničar Kamo Mototeru da obeleži Džong-ilov rođendan 1988.godine Međutim, od kada je preminuo 2011. godine, cvet je postao mnogo značajniji.

Prošlog meseca, Hanu je naređeno da se uveri da je cveće spremno za ogromnu izložbu kojom će se obeležiti i Dan sunca (dan za obeležavanje rođendana osnivača Severne Koreje Kim Il Sunga) i Dan zvezde sjaja.

Kako bi se osiguralo da se specijalno cveće pravilno uzgaja, potrebno je pažljivo pratiti temperaturu i vlažnost staklenika. Međutim, zbog nedostatka ogrevnog drveta to nije bilo moguće i nisu uspele da procvetaju na vreme, a baštovani su naknadno optuženi za zanemarivanje cveća i kažnjeni upućivanjem u radne logore piše Ladbible

Izvor je rekao za Daily NK News: “Privredna aktivnost je uveliko smanjena zbog jačanja mera vanredne kontrole bolesti u zemlji, zbog čega su mnogi staklenici Kimilsungia-Kimjongilia postali zanemareni. Ali sada odjednom govore da cveće Kimjongilije mora da se uzgaja na vreme za događaj, pa kako bi Han trebalo da ih uzgaja?“

Izvor je nastavio: “Drugi zaposleni su kažnjeni. Čovek poznat kao Čoi, koji je bio zadužen za kotlove u staklenicima, takođe je osuđen na tri meseca rada u radnim logorima jer nije pravilno podesio temperaturu”

Poteškoće u uzgoju i kimilsungija i kimjongilija nisu nove i zbog toga se često uvoze iz Kine.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar