Uhapšeni lopovi koji su krali samo kolica iz supermarketa

Dva muškarca su uhapšena u Njujorku i kako je policija saopštila oni nisu krali obične stvari što znaju da kradu lopovi . Već su krali kolica iz supermarketa!

Zanimljivosti 14.05.2024 | 16:11
Uhapšeni lopovi koji su krali samo kolica iz supermarketa

 Svakog dana obično je na raspolaganju bilo oko 400-500 kolica … za kupovinu u supermarketu ShopRite u Rochelle Parku. Ali počevši od marta pa do aprila, broj dostupnih kolica je bio primjetno manji.

„Mislim da je menadžer prodavnice prvi primjetio da nam ovdje ponestaje kolica“, rekao je Robert Alen, menadžer nekretnina za ShopRite.

“Imamo dobar tim za obezbjeđenje i počeli smo da gledamo video, i primjetili smo crveni kombi kako dolazi i odlazi. Čak su ti (lopovi) momci bili obučeni u limetožutim košuljama i svom ostalom garderobom“.

Policija je uhapsila 77-godišnjeg Alfreda Rodrigeza i 54-godišnjeg Hektora Kortesa, nazvavši ih “Lopovi  kolica”. Njih dvojica su uhapšeni na parkingu nakon što je obezbjeđenje prodavnice započelo sopstvenu istragu i predalo policijski video snimak 8. aprila.

Dobili smo telefonski poziv oko podneva gde su nam javili “Oni su ovde!““, rekla je Rošel Park  i Detektiv Nick Mercoun.

“Moj partner i ja smo istrčali tamo, blokirali smo momke. Bili su u uglu parkinga i eto, dali su nam saglasnost da pretresemo njihovo vozilo i tamo je bilo pet kolica.”

Rodrigez i Kortes su navodno bili u poslu sa krađom kolica supermarketa  gotovo dvije nedelje, pa su za to vrijeme ukrali najmanje 140 kolica. Pa zašto se truditi da uzmete nešto poput kolica za kupovinu?

Možda zato što se prodaju za oko 200 dolara po komadu, na veliko.

“Sto četrdeset kolica, bila su kolica za kupovinu u vrijednosti od oko 28.000 dolara“, rekao je Merkon. „Vjerujemo da ih prodaju manjim radnjama ili ih rastavljaju. Ali oni su imali prihod od njih, zarađuju novac. Ko bi ih znao? Ja ne znam…“

Institut za marketing hrane procjenjuje da se svake godine ukrade dva miliona kolica za kupovinu. Ponekad se to radi zbog pogodnosti, ali ne uvijek.

(nezavisne.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar