Комшић погазио званични став државе коју представља

- Честитка Жељка Комшића упућена предсједници тзв. Републике Косово није шамар Србији, што му је била намјера, него шамарчина БиХ и најжешће подривање Дејтонског мировног споразума БиХ од 1996. године до данас, изјавила је Александра Пандуревић, члан Главног одбора СДС.

Република Српска 16.02.2022 | 10:51
Комшић погазио званични став државе коју представља

Пандуревић каже да је шаљући ову честитку, Комшић погазио став Предсједништва чији је члан, а тиме и официјелни став државе коју представља.

„Прије свега Предсједништво БиХ није признало тзв. независно Косово, а оно по Уставу БиХ води спољну политику. Немам нимало сумње да би и Шефик Џаферовић и Бакир Изетбеговић и покојни Сулејман Тихић врло радо признали тзв. Косово, али им никада није пало на памет да се понашају као да је признато јер су свјесни да би тим у блато срозали Предсједништво БиХ и потпуно уништили његов дигнитет као најважније заједничке институције“, наводи Пандуревић. 

Она напомиње да нико не може газити принципе међународног права у Србији, рушити њен територијални интегритет, а инсистирати на поштовању Дејтонског споразума и територијалном интегритету БиХ. 

„Да је иоле размишљао о БиХ, Комшић би територијалну цјеловитост Србије бранио жешће и срчаније од свих нас јер тако брани цјеловитост БиХ. Када границе у једном дијелу региона падну, џемпер се наставља парати по цијелом региону“, поручује она.

Пандуревић је подсјетила на изјаву Раифа Диздаревића из 2011. године, који према њеним ријечима, има више дипломатског искуства, знања и политичке памети од свих лидера у Сарајеву заједно а који је рекао:

„Због односа унутар БиХ не можемо ни да размишљамо о признању Косова, а свако ко заступа мишљење да би то требало урадити што прије, мислим да гријеши, јер то за БиХ није прихватљиво, БиХ у том случају треба да се понаша у складу са оним како то ријеше Србија и Косово''.

Пандуревић истиче да то што је Комшић писао честитку не може промијенити стварно стање да БиХ није и неће признати тзв. Косово.

Та честитка првенствено је, каже Пандуревић, намијењена домаћој публици и бирачима, додајући да  она само говори о Комшићевој злоћи према комшијама али и земљи коју представља. 

„И на крају, када је већ тако надахнут, очекујем да Комшић за мјесец дана упути и честитку Криму поводом осме годишњице од поновног уједињења са Руском Федерацијом“, наводи Пандуревић.

(БН) 

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

ајд не сери,

16.02.2022 10:03

кад је твој цлан погазио цаст дрзаве коју представља па ста си уцинила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лидија

16.02.2022 13:26

Управо тако

Name

миле

16.02.2022 10:23

ЕЕХХХХ....СТА ЈЕ ОВАЈ НАС СВЕ ПОГАЗИО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

16.02.2022 10:24

Ово му је чист аутогол. Од сада нема никакво право да било шта каже на Додиково провоцирање јер је и сам такав чак и гори а проблем његов је у томе што се он ама баш ни за шта не пита док је Додик ипак неко и нешта у Р Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

16.02.2022 10:34

Ко је па ова ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зизи

16.02.2022 10:51

Комсиц пролупо. Ето ко нам стоји на целу БиХ. Ста Косово има са сретењем. На овај нацин он се увлаци гласацима из федерације. То треба под хитно санкционисати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

16.02.2022 10:56

Доказ да и Бошњаци желе да се РС отцјепи јер би тако добили своју државу, они само то не смију јавно рећи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

16.02.2022 12:05

У праву си ми желимо да се одцијепите па да се ријешимо и вас Америка ће то ријешити како ГОД било можете ви ићи у Србију сретно али бањалука остаје у нашој држави

Name

Хе Хе

16.02.2022 12:40

Руска Република Крим, и она има свој дан, ко зна , како је кренуо, можда и њима честита ! Намазани Сарајлијица, мисли да је попио сву памет свијета !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав Бојиц

16.02.2022 13:28

Комсицу гори си ти од Алије,а ко фол прицас о градјанској дрзави.Ти си јастреб Који покусава да се преруси у голуба мира.Твој брат је Харадинај и компаније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хехе

16.02.2022 15:25

Комсиц је мала маца за додика, ста он све ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирославе брате

16.02.2022 19:24

У цему је проблем. Цеститка једној медјународно признатој дрзави. У нормалном свијету сасвим логицно и разумљиво.

Name

Неко

17.02.2022 02:27

Ста цемо ми са инфлацијом и све већом биједом у РС, мани се ти ста казе Комсиц. Он и Додик ће свашта радити, да опстану на власти. Брините се ви како да дођете на власт. Овако сигурно нећете. Имате ли какве предлоге да се ово превазиђе стање, заустави дивљање цијена, повећају плате и пензије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Самарцина БиХ

17.02.2022 16:21

Подрива суверенитет и територијални интехритет сусједне дрзаве. Ако није тако, јесте бар слицно с тим сто су срби овдје аутохтони и ово је била бецински српска земља, на Косово су Албанци вецином илегално досли из Албаније, знаци РС мозе и има веце право да се одцјепи, па нека то БиХ призна РС а РС це признати БиХ,знаци узајамно јел то је у интересу регионалне стабилности. По томе хрвати такодје имају своје право провентуално их има колико и Албанаца у Србији.

ОДГОВОРИТЕ