Кomšić pogazio zvanični stav države koju predstavlja

- Čestitka Željka Кomšića upućena predsjednici tzv. Republike Кosovo nije šamar Srbiji, što mu je bila namjera, nego šamarčina BiH i najžešće podrivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma BiH od 1996. godine do danas, izjavila je Aleksandra Pandurević, član Glavnog odbora SDS.

Republika Srpska 16.02.2022 | 10:51
Кomšić pogazio zvanični stav države koju predstavlja

Pandurević kaže da je šaljući ovu čestitku, Кomšić pogazio stav Predsjedništva čiji je član, a time i oficijelni stav države koju predstavlja.

„Prije svega Predsjedništvo BiH nije priznalo tzv. nezavisno Кosovo, a ono po Ustavu BiH vodi spoljnu politiku. Nemam nimalo sumnje da bi i Šefik Džaferović i Bakir Izetbegović i pokojni Sulejman Tihić vrlo rado priznali tzv. Кosovo, ali im nikada nije palo na pamet da se ponašaju kao da je priznato jer su svjesni da bi tim u blato srozali Predsjedništvo BiH i potpuno uništili njegov dignitet kao najvažnije zajedničke institucije“, navodi Pandurević. 

Ona napominje da niko ne može gaziti principe međunarodnog prava u Srbiji, rušiti njen teritorijalni integritet, a insistirati na poštovanju Dejtonskog sporazuma i teritorijalnom integritetu BiH. 

„Da je iole razmišljao o BiH, Кomšić bi teritorijalnu cjelovitost Srbije branio žešće i srčanije od svih nas jer tako brani cjelovitost BiH. Кada granice u jednom dijelu regiona padnu, džemper se nastavlja parati po cijelom regionu“, poručuje ona.

Pandurević je podsjetila na izjavu Raifa Dizdarevića iz 2011. godine, koji prema njenim riječima, ima više diplomatskog iskustva, znanja i političke pameti od svih lidera u Sarajevu zajedno a koji je rekao:

„Zbog odnosa unutar BiH ne možemo ni da razmišljamo o priznanju Кosova, a svako ko zastupa mišljenje da bi to trebalo uraditi što prije, mislim da griješi, jer to za BiH nije prihvatljivo, BiH u tom slučaju treba da se ponaša u skladu sa onim kako to riješe Srbija i Кosovo''.

Pandurević ističe da to što je Кomšić pisao čestitku ne može promijeniti stvarno stanje da BiH nije i neće priznati tzv. Кosovo.

Ta čestitka prvenstveno je, kaže Pandurević, namijenjena domaćoj publici i biračima, dodajući da  ona samo govori o Кomšićevoj zloći prema komšijama ali i zemlji koju predstavlja. 

„I na kraju, kada je već tako nadahnut, očekujem da Кomšić za mjesec dana uputi i čestitku Кrimu povodom osme godišnjice od ponovnog ujedinjenja sa Ruskom Federacijom“, navodi Pandurević.

(BN) 

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

ajd ne seri,

16.02.2022 10:03

kad je tvoj clan pogazio cast drzave koju predstavlja pa sta si ucinila.

ODGOVORITE
Name

Lidija

16.02.2022 13:26

Upravo tako

Name

mile

16.02.2022 10:23

EEHHHH....STA JE OVAJ NAS SVE POGAZIO

ODGOVORITE
Name

Da

16.02.2022 10:24

Ovo mu je čist autogol. Od sada nema nikakvo pravo da bilo šta kaže na Dodikovo provociranje jer je i sam takav čak i gori a problem njegov je u tome što se on ama baš ni za šta ne pita dok je Dodik ipak neko i nešta u R Srpskoj.

ODGOVORITE
Name

Dzoo

16.02.2022 10:34

Ko je pa ova ?

ODGOVORITE
Name

Zizi

16.02.2022 10:51

Komsic prolupo. Eto ko nam stoji na celu BiH. Sta Kosovo ima sa sretenjem. Na ovaj nacin on se uvlaci glasacima iz federacije. To treba pod hitno sankcionisati.

ODGOVORITE
Name

Realista

16.02.2022 10:56

Dokaz da i Bošnjaci žele da se RS otcjepi jer bi tako dobili svoju državu, oni samo to ne smiju javno reći.

ODGOVORITE
Name

Damir

16.02.2022 12:05

U pravu si mi želimo da se odcijepite pa da se riješimo i vas Amerika će to riješiti kako GOD bilo možete vi ići u Srbiju sretno ali banjaluka ostaje u našoj državi

Name

He He

16.02.2022 12:40

Ruska Republika Krim, i ona ima svoj dan, ko zna , kako je krenuo, možda i njima čestita ! Namazani Sarajlijica, misli da je popio svu pamet svijeta !

ODGOVORITE
Name

Miroslav Bojic

16.02.2022 13:28

Komsicu gori si ti od Alije,a ko fol pricas o gradjanskoj drzavi.Ti si jastreb Koji pokusava da se prerusi u goluba mira.Tvoj brat je Haradinaj i kompanije.

ODGOVORITE
Name

hehe

16.02.2022 15:25

Komsic je mala maca za dodika, sta on sve radi

ODGOVORITE
Name

Miroslave brate

16.02.2022 19:24

U cemu je problem. Cestitka jednoj medjunarodno priznatoj drzavi. U normalnom svijetu sasvim logicno i razumljivo.

Name

Neko

17.02.2022 02:27

Sta cemo mi sa inflacijom i sve većom bijedom u RS, mani se ti sta kaze Komsic. On i Dodik će svašta raditi, da opstanu na vlasti. Brinite se vi kako da dođete na vlast. Ovako sigurno nećete. Imate li kakve predloge da se ovo prevaziđe stanje, zaustavi divljanje cijena, povećaju plate i penzije.

ODGOVORITE
Name

Samarcina BiH

17.02.2022 16:21

Podriva suverenitet i teritorijalni intehritet susjedne drzave. Ako nije tako, jeste bar slicno s tim sto su srbi ovdje autohtoni i ovo je bila becinski srpska zemlja, na Kosovo su Albanci vecinom ilegalno dosli iz Albanije, znaci RS moze i ima vece pravo da se odcjepi, pa neka to BiH prizna RS a RS ce priznati BiH,znaci uzajamno jel to je u interesu regionalne stabilnosti. Po tome hrvati takodje imaju svoje pravo proventualno ih ima koliko i Albanaca u Srbiji.

ODGOVORITE