Електропривредним системом мора управљати струка

 "Вријеме је да се политиком баве поштени и добронамјерни и који имају осјећај за такву врсту заната, а да у систему Електропривреде руководе они који знају да направе резултате за поштовање. Једино такав приступ може спасити сва наша предузећа у електроенергетском сектору Републике Српске", сматра високи функционер СДС Вукота Говедарица.

Република Српска 15.02.2022 | 16:44
Електропривредним системом мора управљати струка

Коментаришући дешавања на релацији РиТЕ Гацко - Елетропривреда, Говедарица наводи да је то питање Владе која би морала имати одговарајуће стратешке и развојне политике у електроенергетском сектору.

"Показатеље који су јуче саопштени, а који се односе на ТЕ Гацко су катастрофални. Ту се само поставља питање ко је одговоран за такво стање и шта ће бити предвиђено као мјера којом се санкционише такав вид одговорности", навео је Говедарица.

Он сматра да Електропривреду и њена зависна предузећа треба ослободити од политичара, како на републичком тако и на локалном нивоу.

"Лука Петровић је генерални директор ЕПРС и уједно генерални секретар владајуће партије. Срђан Миловић високопозиционирани функционер СНСД-а, Миодраг Шешлија, генерални директор ТЕ Гацко и одборник у СО Билећа, Петар Марковић извршни директор за рудник на ТЕ Гацко и одборник у СО Гацко, Милош Тепавчевић извршни директор за економске послове и одборник у СО Гацко...", каже Говедарица у изјави за Исток.

Било би, наводи он, занимљиво када би неко направио анализу која би тачно показала колико партијских функционера злоупотребљава и користи свој утицај у Електропривреди, да би се касније позиционирали у политичком смислу и отворили простор за партократско дјеловање у коме политичку организацију не брине колику ће штету направити народу када треба да оствари сопствену корист, уз све то представљајући се заштитницима општег интереса.

Он наглашава да партократија представља облик владавине у којој су сви друштвени процеси подређени интересима политичке партије и њених појединаца, при чему се у потпуности занемарује општи интерес.

"На тај начин политичке партије злоупотребама, преко својих лојалних партијских функционера, ресурсе државе стављају у функцију партијског и личног плијена при чему занемарују фунцију развоја од којег би народ имао највећу корист. Тако се политичка партија претвара у политички режим, појединци постају енормно богати а држава захваљујући тако створеном амбијенту, постаје сиромашна у којој грађани не виде своју будућност. Сви они који се супроставе тако успостављеном ванинституционалном систему ризикују да буду у оркестрираној медијској харанги оптужени за непријатеље сопственог народа који све то наводно раде у интересу страних држава", констатује Говедарица.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Www

15.02.2022 16:00

Е мој. Говедарица каква струка. У једном дому. Здравља директор. Инструктор за полагање. Возацког.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД

15.02.2022 16:42

Наравно као до сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

15.02.2022 18:02

Куд це струцнији од др.наука из Лондона комитетлије.комунисте др.др.дјокице перице.у све се разумије

Name

ВРС

15.02.2022 17:12

Политиком Републике Српске требају управљати људи који су се борили за њу, а не да нам дезертери држе предавања и о економији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ања

15.02.2022 17:45

Али, гдје и циме управља струка ? Здравством, судством, образовањем???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.02.2022 21:30

Кримоси сељобери су све похарали. Похлепна, примитивна багра, ни образа ни стида немају.

Name

Борац

15.02.2022 22:01

Па хајде да узмемо ту власт а не да цутис и да те нема нигдје. Овако ниси ниста до бот СНСДа.

Name

реакција

15.02.2022 18:30

Где год се обрже велики новац захваљујући томе што је ЕПРС највећи привредни гигант који даноноћно производи и продаје струју ту се одмах окупа и организју криминалци и то они највећег калибра. Све стручне и обарзовне људе растерају и багра пљачкали ли пљачка, тако је и са руковдством термоелектрана бившим и садашњим. Док не уведемо смртну казну за корупицују и проневеру новца државе и државних предузећа као у Кини нема нам опстанка на овим просторима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХЕТ

15.02.2022 19:14

Кувари, конобари, дипломе сумњиве, и средње ванредно заврсене , то су радници електропривреде

ОДГОВОРИТЕ