Elektroprivrednim sistemom mora upravljati struka

 "Vrijeme je da se politikom bave pošteni i dobronamjerni i koji imaju osjećaj za takvu vrstu zanata, a da u sistemu Elektroprivrede rukovode oni koji znaju da naprave rezultate za poštovanje. Jedino takav pristup može spasiti sva naša preduzeća u elektroenergetskom sektoru Republike Srpske", smatra visoki funkcioner SDS Vukota Govedarica.

Republika Srpska 15.02.2022 | 16:44
Elektroprivrednim sistemom mora upravljati struka

Komentarišući dešavanja na relaciji RiTE Gacko - Eletroprivreda, Govedarica navodi da je to pitanje Vlade koja bi morala imati odgovarajuće strateške i razvojne politike u elektroenergetskom sektoru.

"Pokazatelje koji su juče saopšteni, a koji se odnose na TE Gacko su katastrofalni. Tu se samo postavlja pitanje ko je odgovoran za takvo stanje i šta će biti predviđeno kao mjera kojom se sankcioniše takav vid odgovornosti", naveo je Govedarica.

On smatra da Elektroprivredu i njena zavisna preduzeća treba osloboditi od političara, kako na republičkom tako i na lokalnom nivou.

"Luka Petrović je generalni direktor EPRS i ujedno generalni sekretar vladajuće partije. Srđan Milović visokopozicionirani funkcioner SNSD-a, Miodrag Šešlija, generalni direktor TE Gacko i odbornik u SO Bileća, Petar Marković izvršni direktor za rudnik na TE Gacko i odbornik u SO Gacko, Miloš Tepavčević izvršni direktor za ekonomske poslove i odbornik u SO Gacko...", kaže Govedarica u izjavi za Istok.

Bilo bi, navodi on, zanimljivo kada bi neko napravio analizu koja bi tačno pokazala koliko partijskih funkcionera zloupotrebljava i koristi svoj uticaj u Elektroprivredi, da bi se kasnije pozicionirali u političkom smislu i otvorili prostor za partokratsko djelovanje u kome političku organizaciju ne brine koliku će štetu napraviti narodu kada treba da ostvari sopstvenu korist, uz sve to predstavljajući se zaštitnicima opšteg interesa.

On naglašava da partokratija predstavlja oblik vladavine u kojoj su svi društveni procesi podređeni interesima političke partije i njenih pojedinaca, pri čemu se u potpunosti zanemaruje opšti interes.

"Na taj način političke partije zloupotrebama, preko svojih lojalnih partijskih funkcionera, resurse države stavljaju u funkciju partijskog i ličnog plijena pri čemu zanemaruju funciju razvoja od kojeg bi narod imao najveću korist. Tako se politička partija pretvara u politički režim, pojedinci postaju enormno bogati a država zahvaljujući tako stvorenom ambijentu, postaje siromašna u kojoj građani ne vide svoju budućnost. Svi oni koji se suprostave tako uspostavljenom vaninstitucionalnom sistemu rizikuju da budu u orkestriranoj medijskoj harangi optuženi za neprijatelje sopstvenog naroda koji sve to navodno rade u interesu stranih država", konstatuje Govedarica.

(BN)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Www

15.02.2022 16:00

E moj. Govedarica kakva struka. U jednom domu. Zdravlja direktor. Instruktor za polaganje. Vozackog.

ODGOVORITE
Name

SNSD

15.02.2022 16:42

Naravno kao do sad.

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin M.

15.02.2022 18:02

Kud ce strucniji od dr.nauka iz Londona komitetlije.komuniste dr.dr.djokice perice.u sve se razumije

Name

VRS

15.02.2022 17:12

Politikom Republike Srpske trebaju upravljati ljudi koji su se borili za nju, a ne da nam dezerteri drže predavanja i o ekonomiji.

ODGOVORITE
Name

Anja

15.02.2022 17:45

Ali, gdje i cime upravlja struka ? Zdravstvom, sudstvom, obrazovanjem???

ODGOVORITE
Name

Re

15.02.2022 21:30

Krimosi seljoberi su sve poharali. Pohlepna, primitivna bagra, ni obraza ni stida nemaju.

Name

Borac

15.02.2022 22:01

Pa hajde da uzmemo tu vlast a ne da cutis i da te nema nigdje. Ovako nisi nista do bot SNSDa.

Name

reakcija

15.02.2022 18:30

Gde god se obrže veliki novac zahvaljujući tome što je EPRS najveći privredni gigant koji danonoćno proizvodi i prodaje struju tu se odmah okupa i organizju kriminalci i to oni najvećeg kalibra. Sve stručne i obarzovne ljude rasteraju i bagra pljačkali li pljačka, tako je i sa rukovdstvom termoelektrana bivšim i sadašnjim. Dok ne uvedemo smrtnu kaznu za korupicuju i proneveru novca države i državnih preduzeća kao u Kini nema nam opstanka na ovim prostorima.

ODGOVORITE
Name

HET

15.02.2022 19:14

Kuvari, konobari, diplome sumnjive, i srednje vanredno zavrsene , to su radnici elektroprivrede

ODGOVORITE