Србија модерна европска држава, поштована у свијету

Брнабић је рекла да Србија и у 2022. години доказује да следи пут инспирисан духом Димитрија Давидовића, пут напретка, државотворности, модерне европске земље која је поштована широм света и која ће бити извор благостања и среће сваког њеног грађанина.

Србија 15.02.2022 | 12:43
Србија модерна европска држава, поштована у свијету

- Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је на централној државној церемонији поводом обележавања Дана државности да Србија слави годишњицу обнове и утемељења државе као слободне и уставне.

Брнабић је рекла да Србија и у 2022. години доказује да следи пут инспирисан духом Димитрија Давидовића, пут напретка, државотворности, модерне европске земље која је поштована широм света и која ће бити извор благостања и среће сваког њеног грађанина.

Премијерка је навела да је Србија уставним променама које су грађани изгласали 16. јануара ове године постала пионир одвајања судске власти од осталих, наводећи да нова ресења, не само да дају примат правној струци у спровођењу права већ и јачају перцепцију код грађана да право и правда неће зависити од личних односа судија и вршилаца функција.

Она је указала на резултате које Србија данас остварује предвођена Александром Вучићем, истичући привредни раст, нове путеве, брзу пругу којом ће се ускоро путовати између Београда и Новог Сада, нове клиничке центре, болнице, домове здравља.

“Нови симбол Београда - кула већ сија као светионик просперитетне будућности”, рекла је Брнабић.

Она је поручила онима који саветују Србију као пре два века да буде понизна и покорна у истицању резултата да ће Србија дати исти одговор, да се неће правдати никоме већ да може да побеђује и буде најбоља.

"Срби имају две државе"

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је данас у Орашцу да се Дан државности Србије у Републици Српској доживљава као заједнички празник.

"У Републици Српској обележавамо овај дан као свој. Загледни смо у Србију као матицу. Србија нама даје гаранције и уточиште, помаже и даје подстрек”, рекао је Додик на централној манифестацији, честитајући грађанима и руководству Србије.

Додик је истакао да су Срби увек доносили слободу другим народима, те да су “наши преци поставили темеље онога што је данас савремена цивилизација”.

“Срећемо се овде и обележавамо наш заједнички празник, празник који је посвећен Првом српском устанку, дану када су Срби у преданој борби за слободу дигли устанак и кренули у изградњу српске државности и слободе за све који овде живе”, рекао је он.

Додик је поручио да Срби данас имају две државе – Републику Српску и Србију.

“Србију која је гарант мира и безбедности, коју волимо и радујемо се сваком њеном напретку, Србију која је гарант опстанка свих Срба”, нагласио је Додик и захвалио Србији за помоћ Српској и разумевање.

Он је истакао да је Србија гарант мира, држава која се под руководством предсједника Александра Вучића гради и иде напред.

(Тањуг/Б92)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Xxx

15.02.2022 12:07

Док је тај Бурле на слици а спомињете Србију,нема ту среће, тај поглавник уништи све чега се дотакне, а и европски званичници су вам исто рекли... Мислио сам да у Србији влада памет ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

аналитицар

15.02.2022 13:18

Док поглавник додик игра било какву улогу у србији јадна је та земља дозивице пропаст.

Name

Ре

15.02.2022 14:58

Отисао да обидје вилу и своје некретнине,које му је народ купио.

Name

Дејан

15.02.2022 12:09

Да истина је доносили смо слободу другим народима као и Вама у Првом рату. Донели смо Вам слободу, дајемо вам паре а сад славите и наше празнике. Па побогу људи ви нисте учествовали у Првом Српском устанку. Што се брукате? Шта прича овај човек?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

15.02.2022 16:07

Срамота је и нас, обицних људи у РС вјерујте.

Name

зора123

16.02.2022 22:20

Ниси ни ти уцествовао, па прослављас!

Name

ОО7

15.02.2022 12:13

Волио бих да су били присутни и вође опозиција у Србији и Српској.Ради света.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

15.02.2022 12:24

Па мој Миле не планирас ваљда своју делатност у догледном времену и тамо просирити па зато казес да је то једна дрзава.

Name

Рамбо

15.02.2022 12:17

Ха,ха,кула сија као светионик криминала и корупције!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

15.02.2022 14:29

Може ли у Србији проћи и једна свечаност да је својим присуством не поквари Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

даца

15.02.2022 15:56

Само напред Србијо и сто пре се ослободите паразита каоо сто су милеронхил и бисерка.Они воле Србију само кад им дајете помоц а они не мисле коликоје два и два за народ Српске.

ОДГОВОРИТЕ