Уговори посвађали Миловића и Петровића: Струја из Угљевика вреднија од оне у Гацку?! 

Дугогодишње гомилање проблема у Електропривреди Републике Српске, који су потискивани, ескалирали су у отвореном сукобу на релацији помоћника директора РиТЕ Гацко Срђана Миловића и генералног директора ЕРС Луке Петровића и то након потписивања уговора са зависним предузећима о продаји електричне енергије.

Република Српска 15.02.2022 | 10:20
Уговори посвађали Миловића и Петровића: Струја из Угљевика вреднија од оне у Гацку?! 

Споран је однос матичног предузећа према РиТЕ Гацко у односу на РиТе Угљевик и не само то.

То је јуче угледало свјетлост дана када је помоћник директора РиТЕ Гацко Срђан Миловић упутио отворено писмо у коме је изнио тешке оптужбе на рачун директора Електропривреде Републике Српске, надлежног министра Петра Ђокића и премијера Републике Српске Радована Вишковића за које је рекао да су "власници судбина, стратегија, цијена, уговора..." и да својим радњама "гасе" РиТЕ Гацко. 

Како БН сазнаје све је кулминирало након што је управа РиТЕ Гацко одбила да потпише спорни уговор у коме, између осталог, није наведено колико кошта један киловат електричне енергије.

Како сазнајемо, остала зависна предузећа су те уговоре, понаособ, потписали, а према тврдњама нашег извора, ради се о незаконитим радњама које је предузела Управа Електропривреде Републике Српске.

Према нашем сазнању, уговори су пуни мањкавости и нису усклађени с законским прописима.

Такође, сазнајемо да уговори за двије термоелектране Гацко и Угљевик се разликују, јер је уговор са РиТЕ Угљевик потписан на годину дана, док је РиТЕ Гацку понуђен на пет година.

Према нашем извору, ни цијена електричне енергије по киловату није иста и она произведена у Угљевику је већа од Гацка, што је додатно изазвало незадовољство према матичном предузећу и појачало сумње у регуларност датих уговора.

Како ће Влада да реагује остаје да се види, а ово није једина спорна радња која се ставља на терет управи Електропривреде Републике Српске, која, како тврде наши извори, има маћехински однос према двије термоелектране, посебно према РиТЕ Гацку.

Подсјетимо да се одавно у јавности провлаче бројне незаконите радње у Електропривреди Републике Српске када су у питању уговори и јавне набавке..., а за које до сада нико није одговарао.

Такође, синдикалне организације указују да у Екетропровреди, и око ње, постоји јак "струјни лоби" који свјесно ради на уништавању и гашењу двије термоелектране у Угљевику и Гацку.

Како ће на најновија дешавања у Електропривреди реаговати Влада остаје да се види. Оно што је видно јесте да многи и у Влади увиђају да Управа Електропривреде самовољно доносе одлуке по свом нахођењу и да се понашају као "држава у држави", а неки су склони да тврде да се све то ради како би се извршила приватизација електроенергетског сектора у Републици Српској по нечијим жељама.

(БН)  

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Дриблер

15.02.2022 09:33

Све њих треба спалити као и свако смеће умјесто угља и ето бесплатне енергије…Смрад ће бити колатерал али смрде и овако па трпимо…

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соко

15.02.2022 09:40

Зато је финансијски директор ЕПРС у недељу вијао по управи РиТЕ Угљевик па на руцак са сефовима и директорима из Угљевика у етно Станисиц на руцак, фрка права

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

15.02.2022 11:42

ЕПРС нема финансијског директора вец скоро пола године. Имао си вијест да је Милуновиц поднио оставку. Ај се мало поправи, види ко је стварно био по руцковима.

Name

Забога

15.02.2022 09:55

Миле да вам и заов а десавања није крива опозиција лијепо би билло да бар сада видите колико сте изнутра трули

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зар вам није јасно

15.02.2022 09:55

Паре и само паре требају Милораду. Да се купе Избори, да се подмире гладни Тајкуни, да се подмири сира фамилија лопова и изјелица. За улагање у ове двије ТЕ нема ни марке, само раубовање док иде иде. Туго моја које бјеснило нас је захватило никаква вакцина не помаже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мокро-Пале-ЕДБ

15.02.2022 10:14

Боско Југовиц је гробар СНСД-а у Палама. Слагао је свакога и никоме није помогао. Инсталирао је родјеног брата Миливоја на мјесто техницког директора, а прику Ацу Станисица на мјесто директора ЕДБ, а своју церку на мјесто главног фармацеутског инспектора иако нема никакво радно искуство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗНАЊЕ

15.02.2022 10:15

Лука Петровић је инсталиран на позицију генералног директора да би слијепо проводио прохтјеве партијског шефа Милорада Додика. Његово знање везано за управљање електропривредом је испод сваког нивоа знања потребног за управљање сложеним енергетским пословним системима. По природи ствари људи који немају знање, склони су незаконитим радњама, а што је случај и са Луком Петровићем. Електропприврада је предузеће у нестајању. Са Мило Додиком је почела приватизација која је уништила сву индустрију, а завржиће се са приватизацијом електропривреде и шума Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро

15.02.2022 11:38

Његово знање и није испод сваког нивоа. Његови људски квалитети јесу.

Name

ДОКИЦА У ЗАТВОР

15.02.2022 10:20

ДОКИЦА ЛОНДОНСКОГ УЦЕНИКА У ЗАТВОР И ЦУПАТИ НОКТЕ.. ПРОПЈЕВАЦЕ.. МАЛИ ДОКО... НАЈ ОДБОЈНИЈА ФУКАРА У ВЛАСТИ.. ВИДИ СТУДЕНТА.. А И ОТКРИВА ЗЕНЕ КОЈЕ СУ ЈАКО СКОЛОВАНЕ И И ПОСТЕНЕ??.. Он је ловац на такве зене.. А народним. Парама плаца.. Јел коби њега без пара.. НИКО.. НИ ВЛАСТИТА ЗЕНА.. ОН МОРА КРАСТИ НАРОДНЕ ПАРЕ ЈЕЛ СКУПА ЈЕ ВИЈАГРААААА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

15.02.2022 10:20

Гдје је и чиме се бави Лукин брат?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛУКА

15.02.2022 10:38

Петровић је лопина први послије Бурлета милокрада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејо

15.02.2022 11:40

Већа је то лопина од Миле. Пустите га још мало, следећи за одстрел му је Додик. Живи били па видјели. Болесно амбициозан човјек.

Name

бубулеја

15.02.2022 13:35

ЗНА ЛИ ИЗВРСНИ ДИРЕКТОР ЗА ИНВЕСТИЦИЈЕ И РАЗВОЈ ЕРС ГОСПОДИН ВЛАТКОВИЦ, КАКО ОВО СВЕ УТИЦЕ НА ТИЦЕ И СИСМИСЕ ДА ЛИ ЈЕ ПОГУБНО................... ПОСТО ЈЕ ТО ОБЈАСЊАВАО НА ХЕРЦЕГ ТЕЛЕВИЗИЈИ....

Name

Тја

15.02.2022 14:26

Маните се ви Угљевика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

даре

15.02.2022 22:33

што да се ману, да можете да крадете.

Name

А Станари

15.02.2022 16:29

СТАНАРЕ НИКО НЕ ПОМИЊЕ. ОНАЈ УДБАШКИ СИН СЕ ДАВНО ДОГОВОРИО, да комплетна струја иде њему. Зна ли неко какву и колику корист има РС од ТЕ Станари?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мила

15.02.2022 22:33

ТЕ Станари су приватна инвестиција пријатељу.