Ухапшени Николић доводи се у везу убиства полицајаца?

Угоститељ и власник рент-а-цар фирме Александар Николић из Источног Сарајева, који је ухапшен у акцији кодног имена Транспортер у новембру 2021, доводи се у везу са убиством сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, сазнајемо из извора блиског истрази. Осим Николића, за умијешаност у убиство сарајевских полицајаца терете се Александар Мацан, Марко Трифковић Жижан (обојица у притвору, оп. а), те Сава Маринковић, који се налази у Њемачкој и чије се изручење ускоро очекује.

Босна и Херцеговина 14.02.2022 | 18:14
Ухапшени Николић доводи се у везу убиства полицајаца?

КЉУЧНИ ИСКАЗ

Николић је према мишљењу Тужилаштва БиХ опасна особа и тренутно се налази у притвору. Тужилаштво БиХ је од Суда БиХ тражило продужење ове мјере за још три мјесеца, али одлука још није донесена. Он се терети да је скупа са Бојаном Цвијетићем, званим Црвени, некадашњим савјетником Драгана Мектића у Министарству безбједности БиХ, Бањалучанином Петром Дукићем и суспендованим инспектором МУП-а РС Сашом Рађевићем из Градишке шверцовао веће количине сканка и кокаина.

Ова наркогрупа комуницирала је путем апликација Скy и Аном. Декрипцијом тих апликација полиција је прикупила довољно доказа о начину рада дилера, али и особа из безбједносних агенција. Почетком фебруара Николићу су бачене двије бомбе на кућу, као и на плац гдје држи своја возила која користи за рент-а-цар фирму Стар.

Свега два дана прије тога Николић је био на саслушању, гдје се бранио шутњом. Осим Николића, за умијешаност у убиство сарајевских полицајаца терете се Александар Мацан, Марко Трифковић Жижан (обојица у притвору, оп. а), те Сава Маринковић, који се налази у Њемачкој и чије се изручење ускоро очекује.

Истрага се у овом случају годинама није мицала са почетне тачке. Детаље о томе шта се дешавало, ко је пуцао, ко се на којем мјесту налазио критичног јутра тужиоцима Тужилаштва КС-а открио је Александар Мацан за којим је била расписана црвена потјерница, а који се крајем прошле године у пратњи адвоката Душка Томића предао сарајевским истражитељима.

Незванично, он би се могао нагодити са Тужилаштвом и у замјену за блажу казну или евентуално статус заштићеног свједока открити имена убица и описати начин извршења злочина. Мацан је испитиван неколико дана, а испричао је да је на полицајце пуцао Маринковић. Све што је изнио током саслушања у згради Тужилаштва КС-а, још провјеравају истражитељи СИПА.

ПОЛИГРАФСКО ТЕСТИРАЊЕ

Током досадашње истраге саслушано је 300 свједока, а због директне умијешаности у ликвидацију су привођени Милош Обрадов и Срећко Трифковић, који су након девет мјесеци проведених иза решетака пуштени на слободу. У везу са убиством су се, незванично, доводила и имена Недељка Лиздека и Стефана Самарџије, а полиграфски је тестирано 39 особа и изузето око 100 видеонадзора који су вјештачени.

(Ослобођење)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Боро

14.02.2022 17:22

Можес како хоћеш ал не може докле хоћеш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈАСМИН

14.02.2022 17:41

Све фол опасни мафијаши,на крају се испостави да су друкаре и тастери,неће више нико да робија за злодјела кад постоји статус покајника,одрукаш и иди кући са наногицом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо

14.02.2022 23:10

Цвикање зна бити погубно и за узе цланове обитељи а не само за онога ко је оцвико и ко це кад тад доци на испитивање. Објективно, без емоција и емпатије, много глуп потез Мацана. Покопо дојуцерасње колеге мафијасе, угрозио власити зивот и зивот својих близих. Да се разумијемо, није ми га зао ни секунде. Цак ми је драго јер це заслузено настрадати у зивоту. Само нако казем, много глуп потез и покусај.

Name

Нибииии

14.02.2022 22:07

Свему дође крај ,све што је слатко траје кратко...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никакав закон

15.02.2022 09:40

6 и 8 = 14 , Прво у затвор судије и тужиоце а онда министри и фолине ...

ОДГОВОРИТЕ