Корумпирана власт поново покушава да отме Љубију

Он је рекао да је данас на власти исто то корумпирано руководство које и данас распродаје све што је српско.

Република Српска 14.02.2022 | 13:01
Корумпирана власт поново покушава да отме Љубију

Актуелна корумпирана власт поново покушава да отме милионске резерве руде жељеза у Руднику жељезне руде Љубија од грађана Српске и преда у руке тајкуна - каже др Душко Ивић, потпредсједник ДНС и шеф Клуба посланика те странке у НСРС..

Према његовим ријечима, једина шанса за опстанак Српске су природна богатства!

"Били смо свједоци 2017. године ДНС-ове борбе у НСРС  против предаје државних акција РЖР Љубија тајкуну.  Тад смо успјели, захваљујући подршци посланика у НСРС, који су искрене патриоте Републике Српске, зауставити предају рудника у руке тајкуна – каже Ивић, који је и шеф Клуба посланика те странке у НСРС.

- Подсјећам јавност да су тада за продају гласали и посланици СНСД и СП, а садашњи предсједник НСРС Недељко Чубриловић, иако је у том тренутку био члан ДНС и био дужан да гласа против продаје, је био суздржан – поручио је Ивић.

Он је рекао да је данас на власти исто то корумпирано руководство које и данас распродаје све што је српско.

- Тада је о продаји акција државног капитала одлучивала Народна скупштина Републике Српске јер је рудник био на листи стратешких предузећа и НСРС је могла спријечити ту криминалну продају. Међутим, корумпирана власт не мирује и тражи нове начине како да распрода све природне ресурсе, што је по  њих добар бизнис, а по народ пропаст. Тако је Влада РС скинула РЖР Љубија с листе стратешких предузећа и сада може крчмити природна богатства рудника како жели и продати га оном коме жели – истиче Ивић.

Он је упитао зашто се опет иде на продају РЖР Љубија, а не на покретање производње што је уједно и био једини услов ДНС за продају акција.

- ДНС захтјева да се у руднику покрене произвоња руде, да се отворе нова радна мјеста и на тај начин отворе перспективе за живот грађана Љубије и цијеле регије. Опет се покушава мимо очију јавности   продати рударски гигант, најбитније стратешко предузеће  приједорске регије – поручује Ивић и наставља: 

-Зашто Влада не врати РЖР Љубија на листу стратешких предузећа Републике Српске, па да о продаји одлучује и  расправља НСРС? Тада би знали да ли Влада има добре намјере. Видимо да је послије блокаде продаје рудника неко испитивао залихе руде у РЖР Љубија, али не знамо ко је то радио и одакле право некоме да испитује ако је рудник затворен. Засто неко жели преузети рудник ако, како кажу, руде више нема и да је рударење завршено.

Ивић је рекао да грађани морају знати да се геолошке карте резерви руде РЖР Љубија крију.

-Зашто Влада не објави које су резерве руде жељеза у рудику РЖР Љубије и зашто се то крије? Крије се јер се желе милионске резерве руде дати у бесцјење. Управо због огромних резерви руде у рудницима Љубија тражимо да се рудник Љубија врати на листу стратешких предузећа како би у НСРС заштитили природна богатства Српске. Грађани приједорске регије неће сједити скрштених руку нећемо дозволити продају  највећег природног богатства тек тако, борићемо се свим средствима док се производња у РЖР Љубија не покрене, то је једино праведно и право рјешење за грађане Љубије и цијеле регије – закључио је Ивић.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Да и шта ће бити?

14.02.2022 12:32

Опозиција остаће суздрзана или ће окренути леђа. Само пишете глупости без икакве тежине саме материје. 15 психопата ће коментарисати и мисија успела, јадно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да да

15.02.2022 01:51

Препознали су борбу па су зато два пута гласали за снсд грабљивце и лудаке као онај први

Name

ЗИКАЗ

15.02.2022 15:25

Имамо ми свога Јавора, он це одбрани Љубију, рудник је Приједорски.

Name

Татар

14.02.2022 12:46

Па зар има јос несто сто нису покрали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

14.02.2022 13:37

Треба протестовати цитава Приједорскс регија против продаје. Ови би и народ продали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

14.02.2022 14:10

Боље да протестују него да раде. Боље да је рудник Љубија запуштен и напуштен, него да се људи у њему запосле. Ако је то разумна политика, јадан народ?

Name

Ивицу

14.02.2022 13:48

једино и легитимно градјане извести на улице висе је то народно неговладајуце секте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

14.02.2022 17:09

Ако се добро сјећам тада је опозиција спасила рудник од продаје, а ДНС је умјесто да се окренуо опозицији поново наставио пут за Додиком. Павић је пропустио тад историјску шансу да поврати Р. Српсу на ноге и данас би све било боље и другачије...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пластичар

14.02.2022 18:46

КО ДА ПОКРЕНЕ И ШТА? САМО ШУПЉА ПРИЧА. ИВИЋУ, немој да се бавиш рударством, а ја нећу медицином.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђа

14.02.2022 18:58

Зашто политичари из Приједора нису реаговали када је Митал крао руду из РЖР 3 мјесеца и превозио је кроз центар града до Омарске? Да ли је то нови начин експлоатације овог народа, коју прижељкујете?

ОДГОВОРИТЕ