Korumpirana vlast ponovo pokušava da otme Ljubiju

On je rekao da je danas na vlasti isto to korumpirano rukovodstvo koje i danas rasprodaje sve što je srpsko.

Republika Srpska 14.02.2022 | 13:01
Korumpirana vlast ponovo pokušava da otme Ljubiju

Aktuelna korumpirana vlast ponovo pokušava da otme milionske rezerve rude željeza u Rudniku željezne rude Ljubija od građana Srpske i preda u ruke tajkuna - kaže dr Duško Ivić, potpredsjednik DNS i šef Кluba poslanika te stranke u NSRS..

Prema njegovim riječima, jedina šansa za opstanak Srpske su prirodna bogatstva!

"Bili smo svjedoci 2017. godine DNS-ove borbe u NSRS  protiv predaje državnih akcija RŽR Ljubija tajkunu.  Tad smo uspjeli, zahvaljujući podršci poslanika u NSRS, koji su iskrene patriote Republike Srpske, zaustaviti predaju rudnika u ruke tajkuna – kaže Ivić, koji je i šef Кluba poslanika te stranke u NSRS.

- Podsjećam javnost da su tada za prodaju glasali i poslanici SNSD i SP, a sadašnji predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović, iako je u tom trenutku bio član DNS i bio dužan da glasa protiv prodaje, je bio suzdržan – poručio je Ivić.

On je rekao da je danas na vlasti isto to korumpirano rukovodstvo koje i danas rasprodaje sve što je srpsko.

- Tada je o prodaji akcija državnog kapitala odlučivala Narodna skupština Republike Srpske jer je rudnik bio na listi strateških preduzeća i NSRS je mogla spriječiti tu kriminalnu prodaju. Međutim, korumpirana vlast ne miruje i traži nove načine kako da rasproda sve prirodne resurse, što je po  njih dobar biznis, a po narod propast. Tako je Vlada RS skinula RŽR Ljubija s liste strateških preduzeća i sada može krčmiti prirodna bogatstva rudnika kako želi i prodati ga onom kome želi – ističe Ivić.

On je upitao zašto se opet ide na prodaju RŽR Ljubija, a ne na pokretanje proizvodnje što je ujedno i bio jedini uslov DNS za prodaju akcija.

- DNS zahtjeva da se u rudniku pokrene proizvonja rude, da se otvore nova radna mjesta i na taj način otvore perspektive za život građana Ljubije i cijele regije. Opet se pokušava mimo očiju javnosti   prodati rudarski gigant, najbitnije strateško preduzeće  prijedorske regije – poručuje Ivić i nastavlja: 

-Zašto Vlada ne vrati RŽR Ljubija na listu strateških preduzeća Republike Srpske, pa da o prodaji odlučuje i  raspravlja NSRS? Tada bi znali da li Vlada ima dobre namjere. Vidimo da je poslije blokade prodaje rudnika neko ispitivao zalihe rude u RŽR Ljubija, ali ne znamo ko je to radio i odakle pravo nekome da ispituje ako je rudnik zatvoren. Zasto neko želi preuzeti rudnik ako, kako kažu, rude više nema i da je rudarenje završeno.

Ivić je rekao da građani moraju znati da se geološke karte rezervi rude RŽR Ljubija kriju.

-Zašto Vlada ne objavi koje su rezerve rude željeza u rudiku RŽR Ljubije i zašto se to krije? Кrije se jer se žele milionske rezerve rude dati u bescjenje. Upravo zbog ogromnih rezervi rude u rudnicima Ljubija tražimo da se rudnik Ljubija vrati na listu strateških preduzeća kako bi u NSRS zaštitili prirodna bogatstva Srpske. Građani prijedorske regije neće sjediti skrštenih ruku nećemo dozvoliti prodaju  najvećeg prirodnog bogatstva tek tako, borićemo se svim sredstvima dok se proizvodnja u RŽR Ljubija ne pokrene, to je jedino pravedno i pravo rješenje za građane Ljubije i cijele regije – zaključio je Ivić.

(BN)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Da i šta će biti?

14.02.2022 12:32

Opozicija ostaće suzdrzana ili će okrenuti leđa. Samo pišete gluposti bez ikakve težine same materije. 15 psihopata će komentarisati i misija uspela, jadno.

ODGOVORITE
Name

Da da

15.02.2022 01:51

Prepoznali su borbu pa su zato dva puta glasali za snsd grabljivce i ludake kao onaj prvi

Name

ZIKAZ

15.02.2022 15:25

Imamo mi svoga Javora, on ce odbrani Ljubiju, rudnik je Prijedorski.

Name

Tatar

14.02.2022 12:46

Pa zar ima jos nesto sto nisu pokrali

ODGOVORITE
Name

Realista

14.02.2022 13:37

Treba protestovati citava Prijedorsks regija protiv prodaje. Ovi bi i narod prodali.

ODGOVORITE
Name

Miroslav

14.02.2022 14:10

Bolje da protestuju nego da rade. Bolje da je rudnik Ljubija zapušten i napušten, nego da se ljudi u njemu zaposle. Ako je to razumna politika, jadan narod?

Name

Ivicu

14.02.2022 13:48

jedino i legitimno gradjane izvesti na ulice vise je to narodno negovladajuce sekte

ODGOVORITE
Name

Idealno

14.02.2022 17:09

Ako se dobro sjećam tada je opozicija spasila rudnik od prodaje, a DNS je umjesto da se okrenuo opoziciji ponovo nastavio put za Dodikom. Pavić je propustio tad istorijsku šansu da povrati R. Srpsu na noge i danas bi sve bilo bolje i drugačije...

ODGOVORITE
Name

Plastičar

14.02.2022 18:46

KO DA POKRENE I ŠTA? SAMO ŠUPLJA PRIČA. IVIĆU, nemoj da se baviš rudarstvom, a ja neću medicinom.

ODGOVORITE
Name

Neđa

14.02.2022 18:58

Zašto političari iz Prijedora nisu reagovali kada je Mital krao rudu iz RŽR 3 mjeseca i prevozio je kroz centar grada do Omarske? Da li je to novi način eksploatacije ovog naroda, koju priželjkujete?

ODGOVORITE