Аустралија: Демонстранти данас морају отићи

Аустралијска полиција дала је временски рок до краја дана да се више хиљада демонстраната окупљених у знак протеста због обавезне вакцинације повуче са окупираних дијелова Канбере.

Свијет 13.02.2022 | 13:55
Аустралија: Демонстранти данас морају отићи

Неколико хиљада демонстраната налази се на више локација у Канбери док се мање од стотину окупило недалеко од зграде савезног парламента.Данас није било ниједно хапшење док су јуче приведена три лица.

- Демонстранти данас морају отићи - наводи се у саопштењу полиције.

Није наведено шта ће полиција учинити уколико демонстранти одбију да послушају захтјев.У Велингтону на Новом Зеланду противници обавезне вакцинације окупили су се у том граду шести дан заредом, упркос јакој киши и ударима вјетра.

Власти су на разне начине покушале да утичу на демонстранте да се разиђу усљед лоших временских услова, укључујући пуштање музике разних извођача путем звучника.Олујно невријеме данас се креће преко новозеландског Сјеверног острва и са собом носи јаку кишу и ударе вјетра.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Градјански

13.02.2022 13:47

Рат ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Права демократија

13.02.2022 14:03

Вријеме је да војска изађе на улице. Ово је пријетње за државу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андол Вакцинов-Бруфенко

13.02.2022 14:18

Међу демонстрантима има више вакцинисани, Људи сконтали да су преварени. Обољевају, умиру, вакцинисани и невакцинисани, као што би умирали и обољевали да није "пандемије" .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цињеница

13.02.2022 18:36

Јесте да су то слободни људи, који су пристали у протеклом периоду да глуме лабораторијске пацове, зиве затворени у кавезе, обесправљени у затворима као највеци криминалци...сад им је прекипјело и опет нису ни насилни , цак не нарусавају ни јавни ред и мир, само је проблем сто би оголили истину у јавности ако се истраје, извисили би многи са функцијама, не само у Аустралији...откуд полицији право да хапси и узнемирава градјане, а нароцито да користи средства силе против суградјана који ницим не крсе законске прописе, а поготово не кривицни Закон...то је неки облик фасизма дрзаве уколико употреби средства силе над окупљеним суградјанима, пореским обвезницима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

кенгур

14.02.2022 10:51

Порука народа : све политицаре отпустити.Дрзава је донела строге законе док се народ забављао, могу уци у куцу када хоце без налога, да те истјерају, да ти одузму, праве гасне коморе у новосаградјеним конц логорима, одобрено је полицији да носе аутомаско орузје у дрзави у којој народ нема орузје.....Припремали су се терористи да терорису народ много година раније али гитлерцици ,изгледа, не схватају да су пресли границу лепог понасања.

ОДГОВОРИТЕ