Australija: Demonstranti danas moraju otići

Australijska policija dala je vremenski rok do kraja dana da se više hiljada demonstranata okupljenih u znak protesta zbog obavezne vakcinacije povuče sa okupiranih dijelova Кanbere.

Svijet 13.02.2022 | 13:55
Australija: Demonstranti danas moraju otići

Nekoliko hiljada demonstranata nalazi se na više lokacija u Кanberi dok se manje od stotinu okupilo nedaleko od zgrade saveznog parlamenta.Danas nije bilo nijedno hapšenje dok su juče privedena tri lica.

- Demonstranti danas moraju otići - navodi se u saopštenju policije.

Nije navedeno šta će policija učiniti ukoliko demonstranti odbiju da poslušaju zahtjev.U Velingtonu na Novom Zelandu protivnici obavezne vakcinacije okupili su se u tom gradu šesti dan zaredom, uprkos jakoj kiši i udarima vjetra.

Vlasti su na razne načine pokušale da utiču na demonstrante da se raziđu usljed loših vremenskih uslova, uključujući puštanje muzike raznih izvođača putem zvučnika.Olujno nevrijeme danas se kreće preko novozelandskog Sjevernog ostrva i sa sobom nosi jaku kišu i udare vjetra.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Gradjanski

13.02.2022 13:47

Rat ...

ODGOVORITE
Name

Prava demokratija

13.02.2022 14:03

Vrijeme je da vojska izađe na ulice. Ovo je prijetnje za državu.

ODGOVORITE
Name

Andol Vakcinov-Brufenko

13.02.2022 14:18

Među demonstrantima ima više vakcinisani, Ljudi skontali da su prevareni. Oboljevaju, umiru, vakcinisani i nevakcinisani, kao što bi umirali i oboljevali da nije "pandemije" .

ODGOVORITE
Name

Cinjenica

13.02.2022 18:36

Jeste da su to slobodni ljudi, koji su pristali u proteklom periodu da glume laboratorijske pacove, zive zatvoreni u kaveze, obespravljeni u zatvorima kao najveci kriminalci...sad im je prekipjelo i opet nisu ni nasilni , cak ne narusavaju ni javni red i mir, samo je problem sto bi ogolili istinu u javnosti ako se istraje, izvisili bi mnogi sa funkcijama, ne samo u Australiji...otkud policiji pravo da hapsi i uznemirava gradjane, a narocito da koristi sredstva sile protiv sugradjana koji nicim ne krse zakonske propise, a pogotovo ne krivicni Zakon...to je neki oblik fasizma drzave ukoliko upotrebi sredstva sile nad okupljenim sugradjanima, poreskim obveznicima...

ODGOVORITE
Name

kengur

14.02.2022 10:51

Poruka naroda : sve politicare otpustiti.Drzava je donela stroge zakone dok se narod zabavljao, mogu uci u kucu kada hoce bez naloga, da te istjeraju, da ti oduzmu, prave gasne komore u novosagradjenim konc logorima, odobreno je policiji da nose automasko oruzje u drzavi u kojoj narod nema oruzje.....Pripremali su se teroristi da terorisu narod mnogo godina ranije ali gitlercici ,izgleda, ne shvataju da su presli granicu lepog ponasanja.

ODGOVORITE