Тања Бошковић одлучила да донира органе

Прослављена глумица Тања Бошковић одлучила се да завјешта органе и тако учинила јако хумано дјело.

Србија 13.02.2022 | 12:30
Тања Бошковић одлучила да донира органе

Она је подржала петицију о трансплатацији органа "Донорство је херојство" након чега је објаснила зашто је потписала донорску картицу.

"Јако је племенито када схватимо да оног часа кад кренемо на пут ка Господу, тамо где одлазимо органи нам неће више бити потребни, а некоме могу донети живот на овој земљи", објаснила је Тања Бошковић, преноси Телеграф.

"Дати, учинити нешто за другу особу је основна ствар коју сви треба да урадимо", истакла је.

Легендарна глумица је свима нама очитала важну лекцију о данашњим вриједностима.

"Ова цивилизација је понудила 'ја' као почетак, средину и крај свега, а то није добро.Дозвољене су лажи, манипулације, чак је то прихватљиво понашање људи и поједини сматрају да су много паметни када некога преваре", рекла је она.

"Заказали смо као родитељи, нисмо нашој деци успели да пренесемо смисао нашег постојања, а то је да љубимо свога ближњега и учинимоовај свет бољим. Човек себи мора да постави морално питање - Шта могу да учиним за другог и када ништа не могу за себе?", закључила је Тања Бошковић.

(Телеграф)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Лијепо

13.02.2022 11:57

Добар гест. Само не јетру :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косовка

13.02.2022 12:21

Сваја цаст..сви требамо.мада мислим да би требало. без завестања да се за спас зивота узму од умрог. Нек зиви коме је судјено

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косовац за косовку

13.02.2022 12:48

Лупаш глупости, у свијету лицемерја, неморала, подвала разне врсте, твој став иде на руку лоповима. Спасиће се тако и по неки обичан човјек, али ће много више нормалног свијета страдати као жртве трговине органима. Примјер. Завршиш у болници због неке "лакше" болести, саобраћајне несреће од чега би се могла опоравити, али у том моменту неком треба орган који је компатибилан са твојим? И...??? Нису сви доктори без савјести, а је ли мислиш да су сви савјесни?, посебно за велику лову, а ту се врти велка лова јер се купује живот. И шта је исход, твојој породици ће јавити да су учинили све што су могли али на жалост да спаса није било. Кад би знала колико је то комплексна тема, не бих лупетали.

Name

ре косовац за косовку

13.02.2022 13:46

Браво за коментар!Тачно тако.Лопови би легализовали лополук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.02.2022 15:31

Требате знати да без обзира на личну сагласност треба сагласност члана породице.

Name

Крајишник

13.02.2022 15:07

Лијеп гест наше глумице,али мало је дискутабилно са медицинске тачке гледишта!Тања има поприлично година када органи свој животни циклус завршавају са већ предиспонираним болестима и такав ће орган некоме помоћи ко има рецимо 30-40-50 да преживи???!То исто кад механичару кажете да у ауто 2015 годиште,угради мотор из 85!?

ОДГОВОРИТЕ