Tanja Bošković odlučila da donira organe

Proslavljena glumica Tanja Bošković odlučila se da zavješta organe i tako učinila jako humano djelo.

Srbija 13.02.2022 | 12:30
Tanja Bošković odlučila da donira organe

Ona je podržala peticiju o transplataciji organa "Donorstvo je herojstvo" nakon čega je objasnila zašto je potpisala donorsku karticu.

"Jako je plemenito kada shvatimo da onog časa kad krenemo na put ka Gospodu, tamo gde odlazimo organi nam neće više biti potrebni, a nekome mogu doneti život na ovoj zemlji", objasnila je Tanja Bošković, prenosi Telegraf.

"Dati, učiniti nešto za drugu osobu je osnovna stvar koju svi treba da uradimo", istakla je.

Legendarna glumica je svima nama očitala važnu lekciju o današnjim vrijednostima.

"Ova civilizacija je ponudila 'ja' kao početak, sredinu i kraj svega, a to nije dobro.Dozvoljene su laži, manipulacije, čak je to prihvatljivo ponašanje ljudi i pojedini smatraju da su mnogo pametni kada nekoga prevare", rekla je ona.

"Zakazali smo kao roditelji, nismo našoj deci uspeli da prenesemo smisao našeg postojanja, a to je da ljubimo svoga bližnjega i učinimoovaj svet boljim. Čovek sebi mora da postavi moralno pitanje - Šta mogu da učinim za drugog i kada ništa ne mogu za sebe?", zaključila je Tanja Bošković.

(Telegraf)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Лијепо

13.02.2022 11:57

Добар гест. Само не јетру :)

ODGOVORITE
Name

Kosovka

13.02.2022 12:21

Svaja cast..svi trebamo.mada mislim da bi trebalo. bez zavestanja da se za spas zivota uzmu od umrog. Nek zivi kome je sudjeno

ODGOVORITE
Name

Kosovac za kosovku

13.02.2022 12:48

Lupaš gluposti, u svijetu licemerja, nemorala, podvala razne vrste, tvoj stav ide na ruku lopovima. Spasiće se tako i po neki običan čovjek, ali će mnogo više normalnog svijeta stradati kao žrtve trgovine organima. Primjer. Završiš u bolnici zbog neke "lakše" bolesti, saobraćajne nesreće od čega bi se mogla oporaviti, ali u tom momentu nekom treba organ koji je kompatibilan sa tvojim? I...??? Nisu svi doktori bez savjesti, a je li misliš da su svi savjesni?, posebno za veliku lovu, a tu se vrti velka lova jer se kupuje život. I šta je ishod, tvojoj porodici će javiti da su učinili sve što su mogli ali na žalost da spasa nije bilo. Kad bi znala koliko je to kompleksna tema, ne bih lupetali.

Name

re kosovac za kosovku

13.02.2022 13:46

Bravo za komentar!Tačno tako.Lopovi bi legalizovali lopoluk.

ODGOVORITE
Name

Re

13.02.2022 15:31

Trebate znati da bez obzira na ličnu saglasnost treba saglasnost člana porodice.

Name

Krajišnik

13.02.2022 15:07

Lijep gest naše glumice,ali malo je diskutabilno sa medicinske tačke gledišta!Tanja ima poprilično godina kada organi svoj životni ciklus završavaju sa već predisponiranim bolestima i takav će organ nekome pomoći ko ima recimo 30-40-50 da preživi???!To isto kad mehaničaru kažete da u auto 2015 godište,ugradi motor iz 85!?

ODGOVORITE