Лавров оптужио САД за пропаганду, они најавили санкције

Како се наводи, Лавров је нагласио да пропагандна кампања, коју су покренуле САД и њени савезници о "руској агресији" на Украјину, "подстиче власти у Кијеву да саботирају споразуме из Минска и на штетне покушаје да се проблем Донбаса ријеши силом".

Свијет 12.02.2022 | 17:30
Лавров оптужио САД за пропаганду, они најавили санкције

Лавров је Блинкену рекао и да су у одговору на руске приједлоге за безбједносне гаранције САД и НАТО игнорисали кључне одредбе за Москву, пре свега о неширењу Алијансе и нераспоређивању система ударног наоружања у близини руских граница, преноси Тас с.

У саопштењу се наводи да је Лавров Блинкена подсјетио и на неприхватљивост дјеловања којима се крше преузете обавезе на највишем нивоу о недјељивости безбједности у евроатлантском простору.

С друге стране, поводом састанка Блинкена и Лаврова огласили су се и из Стате Департмента гдје су у кратком саопштењу нагласили како је разговор организован због забринутости да Русија можда разматра покретање даље војне агресије на Украјину у наредним данима.

"Секретар Блинкен је јасно ставио до знања да је дипломатски пут за рјешавање кризе остао отворен, али Москва мора деескалирати ситуацију и укључити се у разговоре. Поновио је да би, уколико би Москва кренула путем агресије и извршила инвазију на Украјину, то резултирало одлучним, масовним и уједињеним трансатлантским одговором", саопштено је из Wасхингтона.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

тито

12.02.2022 16:44

Па... Американци само то и знају... рокни санкције...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па Тито

12.02.2022 21:35

То им је само и остало а пошто санкције не доносе никакав резултат онда нормалан човек мозе само да се насмеје. Хахахахаха

Name

Рокнули су

14.02.2022 18:17

Али Европи,опаке санкције, ено их луди шизе беспомоцни јос им накацили Украјину да издрзавају.....

Name

Паметњаковиц

13.02.2022 20:27

Хајде Лаврове докази нам да Амери лупају глупости и повуци сву ту силну војску са Украјинске границе!!!!

ОДГОВОРИТЕ