Lavrov optužio SAD za propagandu, oni najavili sankcije

Kako se navodi, Lavrov je naglasio da propagandna kampanja, koju su pokrenule SAD i njeni saveznici o "ruskoj agresiji" na Ukrajinu, "podstiče vlasti u Kijevu da sabotiraju sporazume iz Minska i na štetne pokušaje da se problem Donbasa riješi silom".

Svijet 12.02.2022 | 17:30
Lavrov optužio SAD za propagandu, oni najavili sankcije

Lavrov je Blinkenu rekao i da su u odgovoru na ruske prijedloge za bezbjednosne garancije SAD i NATO ignorisali ključne odredbe za Moskvu, pre svega o neširenju Alijanse i neraspoređivanju sistema udarnog naoružanja u blizini ruskih granica, prenosi Tas s.

U saopštenju se navodi da je Lavrov Blinkena podsjetio i na neprihvatljivost djelovanja kojima se krše preuzete obaveze na najvišem nivou o nedjeljivosti bezbjednosti u evroatlantskom prostoru.

S druge strane, povodom sastanka Blinkena i Lavrova oglasili su se i iz State Departmenta gdje su u kratkom saopštenju naglasili kako je razgovor organizovan zbog zabrinutosti da Rusija možda razmatra pokretanje dalje vojne agresije na Ukrajinu u narednim danima.

"Sekretar Blinken je jasno stavio do znanja da je diplomatski put za rješavanje krize ostao otvoren, ali Moskva mora deeskalirati situaciju i uključiti se u razgovore. Ponovio je da bi, ukoliko bi Moskva krenula putem agresije i izvršila invaziju na Ukrajinu, to rezultiralo odlučnim, masovnim i ujedinjenim transatlantskim odgovorom", saopšteno je iz Washingtona.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

tito

12.02.2022 16:44

Pa... Amerikanci samo to i znaju... rokni sankcije...

ODGOVORITE
Name

Pa Tito

12.02.2022 21:35

To im je samo i ostalo a pošto sankcije ne donose nikakav rezultat onda normalan čovek moze samo da se nasmeje. Hahahahaha

Name

Roknuli su

14.02.2022 18:17

Ali Evropi,opake sankcije, eno ih ludi šize bespomocni jos im nakacili Ukrajinu da izdrzavaju.....

Name

Pametnjakovic

13.02.2022 20:27

Hajde Lavrove dokazi nam da Ameri lupaju gluposti i povuci svu tu silnu vojsku sa Ukrajinske granice!!!!

ODGOVORITE