Власт користи НС Српске за слуђивање народа 

Посљедње засиједање Народне скупштине, начин сазивања, дневи ред, начин рада и одлучавања су показали да је први стуб (законодавни) власти, чије представнике народ директно бира да одлучују у његовом интересу, искључиво у функцији једног човјека и једне политичке опције, истичу у Савезу пензионера и потомака Бањалука.

Република Српска 12.02.2022 | 09:58
Власт користи НС Српске за слуђивање народа 

Подсјећају да је куповином поједних странака и посланика, додјелом министарских и директорских мјеста, ова изузетно важна институција је обесмишљена. Ако томе додамо, тврде у Савезу, разједињену и безидејну опозицију, чије се дјеловање свело на вербалну критику и надметање у доказивању патриотизма, онда је јасно зашто најпродуктивнији дио становништва, у очајању, напушта ове просторе, а они најстарији који су доведени на ивицу глади,  продају глас за врећу брашна и тако ево више од деценију и по.

- Питамо зато Милорада Додика, како то да се сад сјетио да предложи да Република Српска има своје Високо судско и тужилачко вијеће? Зашто то није предложио кад је предсједник ВСТВ-а био његов кадар Милан Тегелтија, а главни тужилац Гордана Тадић?

Да ли то због заштите од одговорности за незабиљежену пљачку властитог народа коју си починио заједно са својим чанколизима или још један у низу аргумената страним менторима да укину Републику, као реметилачки фактор, а што је најавио и твој саборац Драган Човић (ХДЗ БиХ), најављујући  Дејтон 2, констатују у Савезу пензионера и потомака Бањалука. 

Говорећи о проблемима у функционисању правосуђа, поставили су питање зашто ни Додик, а ни опозиција нису затражили отварање јавне расправе на тему правосуђа, те рак ране нашег друштва? Зашто нису позвали независне стручњаке да направе анализу штете које је претрпио буџет Републике Српске и локалних заједница због таквог накарадног правосудног система, који су нам наметнули странци?

- Како да јавности докажу да због тога што ВСТВ именује судије и тужиоце који никоме не одговарају за свој рад, да у правосуђу раде цијеле породице, муж у окружном или врховном суду, жена у основном или су адвокати или нотари, дјеца, снахе и зетови такође на различитим нивоима судова? Зар то није класични сукоб интереса?

Зато позивамо грађане да се освијесте и схвате да само ако се уједине могу промијенити ово што не ваља. Посебно по ко зна који пут позивамо ту такозвану академску заједницу да изађе из зоне комфора и да своје знање и искуство стави у службу народа, јер ако нам оде младост остаће без посла, поручено је из Савеза пензионера и потомака Бањалука. 

(БН) 

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Није него

12.02.2022 09:51

Гдје си био са овом причом кад си био министар, тад ти је одговарао. Сад си видио гдје нас је довео, сад је касно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

12.02.2022 10:00

Џаба позиваш. Нико те не 'чује'!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

12.02.2022 10:02

Мој илицу па зар ми имамо академску заједницу.ма нема да бринемо рс има сенат не знам да ли се јос плацају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац Р СРПСКЕ

12.02.2022 10:03

Све си докторе у праву али ови лопова теско цемо се ријесити. У кога је новцаник тај је газда.Све це лопов да купи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

12.02.2022 10:36

Мој докторе и остаце тако крив је народ јер јер је јефтин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

12.02.2022 11:01

Не користи, народ је луд и без скупштине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страхиња

12.02.2022 11:35

Право у мету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило

12.02.2022 11:39

Мој др, није у питању влада и власт, но болесник који није смио имати власт, а одазива се на име бурле. Он је класицна сеоска варалица и битанга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

12.02.2022 12:29

Потпуно сте у праву др.Илићу, лијепо сте све то констатовали и посложили, само још да сте нам предложили неку опцију како да се народ избави из овога контролисаног хаоса и створи праведно и нормално друштво засновано на владавини права??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влашћу обесправљени грађанин

12.02.2022 12:56

За кога више драги докторе,дали смо своје здравље и младост стварајући ову државу,дјеца су нам већ отишла и немисле се враћати,а ми стари смо већ увјежбани у неимаштини и злом режиму Милорада Додика,па како нам буде,близу нам је крај свакако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

12.02.2022 13:12

Народна скупштина по Уставу доноси законе и одлучује а ти би требао да се стидиш што такве небулозе изговараш по старе дане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.02.2022 13:29

Па сто те закљуцке не постује ова лоповска цевена секта?

Name

Милан за Ре

12.02.2022 13:45

Ако мислиш на закључке о повлачењу сагласности на ВСТВ пошто је то помињала опозиција, наравно да ће повући када додје вријеме да се усваји приједлог закона о ВСТВ-у Републике Српске, јер ако би сада то урадили настала би правна празнина зато што неби имали надлежност ВСТВ-а БиХ за избор и разрјешење судија и тужилаца у Републици Српској а ВСТВ Републике Српске још није основан. Зато ће се то урадити у финалу осниванна ВСТВ-а Републике Српске. Надам се да ти је сад јасније.

Name

456

12.02.2022 14:30

Овдје је све јасно као дан задрзати власт сто дузе вратити суд и тузиластво тек им онда нико ниста немозе Дидик це владати јос 10 год дотле це се многи раселити и умријети цекајуци боље сутра које никад никад неце доци

Name

Ре

12.02.2022 16:16

Која супља ботовска прица. Колико те тилу лулу плаца за лупетања?

Name

Милан за Ре

12.02.2022 17:22

Управо је твоја прича шупља прича и ботовска прича јер ништа ниси конкретно могао да оспориш, а ја сам конкретно и образложено рекао кад ће се повући сагласност.

Name

Змај од Сипива

12.02.2022 14:54

Синиса Каран, Змај од СИПОВА, саветује криминал по закону.

ОДГОВОРИТЕ