Vlast koristi NS Srpske za sluđivanje naroda 

Posljednje zasijedanje Narodne skupštine, način sazivanja, dnevi red, način rada i odlučavanja su pokazali da je prvi stub (zakonodavni) vlasti, čije predstavnike narod direktno bira da odlučuju u njegovom interesu, isključivo u funkciji jednog čovjeka i jedne političke opcije, ističu u Savezu penzionera i potomaka Banjaluka.

Republika Srpska 12.02.2022 | 09:58
Vlast koristi NS Srpske za sluđivanje naroda 

Podsjećaju da je kupovinom pojednih stranaka i poslanika, dodjelom ministarskih i direktorskih mjesta, ova izuzetno važna institucija je obesmišljena. Ako tome dodamo, tvrde u Savezu, razjedinjenu i bezidejnu opoziciju, čije se djelovanje svelo na verbalnu kritiku i nadmetanje u dokazivanju patriotizma, onda je jasno zašto najproduktivniji dio stanovništva, u očajanju, napušta ove prostore, a oni najstariji koji su dovedeni na ivicu gladi,  prodaju glas za vreću brašna i tako evo više od deceniju i po.

- Pitamo zato Milorada Dodika, kako to da se sad sjetio da predloži da Republika Srpska ima svoje Visoko sudsko i tužilačko vijeće? Zašto to nije predložio kad je predsjednik VSTV-a bio njegov kadar Milan Tegeltija, a glavni tužilac Gordana Tadić?

Da li to zbog zaštite od odgovornosti za nezabilježenu pljačku vlastitog naroda koju si počinio zajedno sa svojim čankolizima ili još jedan u nizu argumenata stranim mentorima da ukinu Republiku, kao remetilački faktor, a što je najavio i tvoj saborac Dragan Čović (HDZ BiH), najavljujući  Dejton 2, konstatuju u Savezu penzionera i potomaka Banjaluka. 

Govoreći o problemima u funkcionisanju pravosuđa, postavili su pitanje zašto ni Dodik, a ni opozicija nisu zatražili otvaranje javne rasprave na temu pravosuđa, te rak rane našeg društva? Zašto nisu pozvali nezavisne stručnjake da naprave analizu štete koje je pretrpio budžet Republike Srpske i lokalnih zajednica zbog takvog nakaradnog pravosudnog sistema, koji su nam nametnuli stranci?

- Кako da javnosti dokažu da zbog toga što VSTV imenuje sudije i tužioce koji nikome ne odgovaraju za svoj rad, da u pravosuđu rade cijele porodice, muž u okružnom ili vrhovnom sudu, žena u osnovnom ili su advokati ili notari, djeca, snahe i zetovi takođe na različitim nivoima sudova? Zar to nije klasični sukob interesa?

Zato pozivamo građane da se osvijeste i shvate da samo ako se ujedine mogu promijeniti ovo što ne valja. Posebno po ko zna koji put pozivamo tu takozvanu akademsku zajednicu da izađe iz zone komfora i da svoje znanje i iskustvo stavi u službu naroda, jer ako nam ode mladost ostaće bez posla, poručeno je iz Saveza penzionera i potomaka Banjaluka. 

(BN) 

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Nije nego

12.02.2022 09:51

Gdje si bio sa ovom pričom kad si bio ministar, tad ti je odgovarao. Sad si vidio gdje nas je doveo, sad je kasno.

ODGOVORITE
Name

Pero

12.02.2022 10:00

Džaba pozivaš. Niko te ne 'čuje'!

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin M.

12.02.2022 10:02

Moj ilicu pa zar mi imamo akademsku zajednicu.ma nema da brinemo rs ima senat ne znam da li se jos placaju...

ODGOVORITE
Name

Borac R SRPSKE

12.02.2022 10:03

Sve si doktore u pravu ali ovi lopova tesko cemo se rijesiti. U koga je novcanik taj je gazda.Sve ce lopov da kupi.

ODGOVORITE
Name

borac

12.02.2022 10:36

Moj doktore i ostace tako kriv je narod jer jer je jeftin.

ODGOVORITE
Name

?

12.02.2022 11:01

Ne koristi, narod je lud i bez skupštine.

ODGOVORITE
Name

Strahinja

12.02.2022 11:35

Pravo u metu.

ODGOVORITE
Name

Gavrilo

12.02.2022 11:39

Moj dr, nije u pitanju vlada i vlast, no bolesnik koji nije smio imati vlast, a odaziva se na ime burle. On je klasicna seoska varalica i bitanga.

ODGOVORITE
Name

Sagitarius

12.02.2022 12:29

Potpuno ste u pravu dr.Iliću, lijepo ste sve to konstatovali i posložili, samo još da ste nam predložili neku opciju kako da se narod izbavi iz ovoga kontrolisanog haosa i stvori pravedno i normalno društvo zasnovano na vladavini prava??

ODGOVORITE
Name

Vlašću obespravljeni građanin

12.02.2022 12:56

Za koga više dragi doktore,dali smo svoje zdravlje i mladost stvarajući ovu državu,djeca su nam već otišla i nemisle se vraćati,a mi stari smo već uvježbani u neimaštini i zlom režimu Milorada Dodika,pa kako nam bude,blizu nam je kraj svakako.

ODGOVORITE
Name

Milan

12.02.2022 13:12

Narodna skupština po Ustavu donosi zakone i odlučuje a ti bi trebao da se stidiš što takve nebuloze izgovaraš po stare dane.

ODGOVORITE
Name

Re

12.02.2022 13:29

Pa sto te zakljucke ne postuje ova lopovska cevena sekta?

Name

Milan za Re

12.02.2022 13:45

Ako misliš na zaključke o povlačenju saglasnosti na VSTV pošto je to pominjala opozicija, naravno da će povući kada dodje vrijeme da se usvaji prijedlog zakona o VSTV-u Republike Srpske, jer ako bi sada to uradili nastala bi pravna praznina zato što nebi imali nadležnost VSTV-a BiH za izbor i razrješenje sudija i tužilaca u Republici Srpskoj a VSTV Republike Srpske još nije osnovan. Zato će se to uraditi u finalu osnivanna VSTV-a Republike Srpske. Nadam se da ti je sad jasnije.

Name

456

12.02.2022 14:30

Ovdje je sve jasno kao dan zadrzati vlast sto duze vratiti sud i tuzilastvo tek im onda niko nista nemoze Didik ce vladati jos 10 god dotle ce se mnogi raseliti i umrijeti cekajuci bolje sutra koje nikad nikad nece doci

Name

Re

12.02.2022 16:16

Koja suplja botovska prica. Koliko te tilu lulu placa za lupetanja?

Name

Milan za Re

12.02.2022 17:22

Upravo je tvoja priča šuplja priča i botovska priča jer ništa nisi konkretno mogao da osporiš, a ja sam konkretno i obrazloženo rekao kad će se povući saglasnost.

Name

Zmaj od Sipiva

12.02.2022 14:54

Sinisa Karan, Zmaj od SIPOVA, savetuje kriminal po zakonu.

ODGOVORITE