Борељ разговарао са Додиком, Човићем и Изетбеговићем

- Шеф дипломатије ЕУ Жосеп Борељ обавио је данас телефонске разговоре са лидерима у БиХ које је позвао на озбиљан дијалог у циљу превазилажења тренутне политичке кризе у земљи и повратак фокуса на реформе потребне за напредак БиХ на европском путу.

Свијет 11.02.2022 | 21:48
Борељ разговарао са Додиком, Човићем и Изетбеговићем

У Комисији наводе да је високи представник ЕУ одвојено разговарао са лидером СДА, Бакиром Изетбеговићем, лидером ХДЗ БиХ, Драганом Човићем и лидером СНСД-а, Милорадом Додиком, којима је поновио спремност ЕУ да се заједно са САД ангажује на постизању избалансираног споразума у БиХ који би омогућио земљи да напредује на њеном путу према ЕУ.

”Високи представник је позвао релевантне странке да покажу политичку храброст и одлучност да се на време постигне споразум који ће бити спроведен за опште изборе следећег октобра”, наводи се у саопштењу Комисије.

У ЕК додају да је Борељ током разговора са политичким лидерима БиХ подсетио на недвосмислену посвећеност ЕУ територијалном интегритету, суверенитету и јединству БиХ и обевестио их да ће се 21. фебруара на састанку Савета ЕУ детаљно разматрати сви аспекти ситуације у БиХ.

(Тањуг) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Гуест

12.02.2022 00:00

Знаци ми други градјани сто нисмо у тору нецемо ни плацати ПДВ. Ми плацати,а три тора умоболника тросити насе новце мозе ал' мало сутра. Ако на каси не дају направити скандал јести оно сто се узело па це полиција доци и објаднити им разлог. А и боље е у Војковицима него куци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ахааа

12.02.2022 04:15

А колико година се само разговара за све те године договора разговора и мало забринутости понекад дрзава и народ опљацкании растјераниии лута по свијету нема правне дрзаве!!???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕУ-Комисар

12.02.2022 07:28

Братство и јединство!

ОДГОВОРИТЕ