Borelj razgovarao sa Dodikom, Čovićem i Izetbegovićem

- Šef diplomatije EU Žosep Borelj obavio je danas telefonske razgovore sa liderima u BiH koje je pozvao na ozbiljan dijalog u cilju prevazilaženja trenutne političke krize u zemlji i povratak fokusa na reforme potrebne za napredak BiH na evropskom putu.

Svijet 11.02.2022 | 21:48
Borelj razgovarao sa Dodikom, Čovićem i Izetbegovićem

U Komisiji navode da je visoki predstavnik EU odvojeno razgovarao sa liderom SDA, Bakirom Izetbegovićem, liderom HDZ BiH, Draganom Čovićem i liderom SNSD-a, Miloradom Dodikom, kojima je ponovio spremnost EU da se zajedno sa SAD angažuje na postizanju izbalansiranog sporazuma u BiH koji bi omogućio zemlji da napreduje na njenom putu prema EU.

”Visoki predstavnik je pozvao relevantne stranke da pokažu političku hrabrost i odlučnost da se na vreme postigne sporazum koji će biti sproveden za opšte izbore sledećeg oktobra”, navodi se u saopštenju Komisije.

U EK dodaju da je Borelj tokom razgovora sa političkim liderima BiH podsetio na nedvosmislenu posvećenost EU teritorijalnom integritetu, suverenitetu i jedinstvu BiH i obevestio ih da će se 21. februara na sastanku Saveta EU detaljno razmatrati svi aspekti situacije u BiH.

(Tanjug) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Guest

12.02.2022 00:00

Znaci mi drugi gradjani sto nismo u toru necemo ni placati PDV. Mi placati,a tri tora umobolnika trositi nase novce moze al' malo sutra. Ako na kasi ne daju napraviti skandal jesti ono sto se uzelo pa ce policija doci i objadniti im razlog. A i bolje e u Vojkovicima nego kuci.

ODGOVORITE
Name

Ahaaa

12.02.2022 04:15

A koliko godina se samo razgovara za sve te godine dogovora razgovora i malo zabrinutosti ponekad drzava i narod opljackanii rastjeraniii luta po svijetu nema pravne drzave!!???

ODGOVORITE
Name

EU-Komisar

12.02.2022 07:28

Bratstvo i jedinstvo!

ODGOVORITE