За кратко вријеме саниране посљедице пожара на кући

Након што је пожар угашен, надлежни органи општинске управе Лопаре су хитно реаговали и одмах се кренуло са реконструкцијом објекта.

Република Српска 11.02.2022 | 21:31
За кратко вријеме саниране посљедице пожара на кући

Породична кућа Ранка Радојевића, демобилисаног борца, из Веселиновца у општини Лопаре јуче је оштећена у пожару, који су угасили припадници Ватрогасне јединице.

Након што је пожар угашен, надлежни органи општинске  управе Лопаре су хитно реаговали и одмах се кренуло са реконструкцијом објекта.

“Ангажована је фирма Интеграл МЦГ Лопаре и ево данас су скоро завршени радови на санацији објекта тако да петочлана породица Радојевић може несметано да живи, нормалним животом, у свом дому”, рекао је одборник у Скупштини општине Лопаре Желимир Нешковић, који је обишао радове.

Он је саопштио да до веће трагедије није дошло захваљујући комшијама који су на вријеме примијетили дим и из куће извели баку, која је тада била у дијелу куће гдје је избио пожар, а онда је услиједила брза реакција ватрогасаца и службе хитне помоћи.

Општина Лопаре је искоординисала и исфинансирала све активности како би породица Радојевић прошла са што мање посљедица у несрећи која их задесила.

Власник фирме која је извела радове на објекту Цвјетко Митровић је навео да је након пожара, који највјероватније проузроковао лимени димњак, највећа штета причињена на крову.

“Страдало је пет глава рогова, даска, летва, паропропусна фолија, а било је других оштећења на објекту која су настала приликом гашења пожара”, рекао је Митровић.

Он је истакао да је све што је било потребно замијењено, урађен је нови димњак и домаћин и његова породица биће поново на окупу у својој кући.

“Велика је срећа што у овој несрећи није дошло до веће трагедије”, рекао је власник објекта Ранко Радојевић.

Он је изразио захвалност начелнику Раду Савићу и свим добрим људима који су помогли да се пожар угаси и успјешно санира настала штета.

(БН) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

брза обнова

11.02.2022 21:32

Браво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта Рећи

11.02.2022 21:49

Сиротиња је увијек помагала Сиротињу, од богатих, ни ријеч не можеш извућ, а камоли паре !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миро

11.02.2022 23:28

Радо Савић је честит човјек, људина. То је прави начелник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пирковци

12.02.2022 16:37

Зналисе колико је костала поправка казу пуно се улозило одприлике 100 хиљада марака И Јо'с додатни послови це бити обрацунати

Name

Паја

12.02.2022 05:29

Е то је ПАТРИОТИЗАМ...БРАВО

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

12.02.2022 11:30

Све похвале за људе који су помогли ову породицу на челу са начелником општине г-дином Радом Савићем. Да је начелник велики човјек и патриота је доказ да је подржао и рад једног од безбројних удружења ООР и велико хвала и за тај гест.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српско Сарајево

13.02.2022 05:12

Увек сам био убедјен да људска племенитост постоји.Сваки пут кад видим да објаве тезак зивот или несрецу да има јос људи добрих срца који могу помоци па колико се мозе.Хвала и у моје име свим добрим људима.

ОДГОВОРИТЕ