Za kratko vrijeme sanirane posljedice požara na kući

Nakon što je požar ugašen, nadležni organi opštinske uprave Lopare su hitno reagovali i odmah se krenulo sa rekonstrukcijom objekta.

Republika Srpska 11.02.2022 | 21:31
Za kratko vrijeme sanirane posljedice požara na kući

Porodična kuća Ranka Radojevića, demobilisanog borca, iz Veselinovca u opštini Lopare juče je oštećena u požaru, koji su ugasili pripadnici Vatrogasne jedinice.

Nakon što je požar ugašen, nadležni organi opštinske  uprave Lopare su hitno reagovali i odmah se krenulo sa rekonstrukcijom objekta.

“Angažovana je firma Integral MCG Lopare i evo danas su skoro završeni radovi na sanaciji objekta tako da petočlana porodica Radojević može nesmetano da živi, normalnim životom, u svom domu”, rekao je odbornik u Skupštini opštine Lopare Želimir Nešković, koji je obišao radove.

On je saopštio da do veće tragedije nije došlo zahvaljujući komšijama koji su na vrijeme primijetili dim i iz kuće izveli baku, koja je tada bila u dijelu kuće gdje je izbio požar, a onda je uslijedila brza reakcija vatrogasaca i službe hitne pomoći.

Opština Lopare je iskoordinisala i isfinansirala sve aktivnosti kako bi porodica Radojević prošla sa što manje posljedica u nesreći koja ih zadesila.

Vlasnik firme koja je izvela radove na objektu Cvjetko Mitrović je naveo da je nakon požara, koji najvjerovatnije prouzrokovao limeni dimnjak, najveća šteta pričinjena na krovu.

“Stradalo je pet glava rogova, daska, letva, paropropusna folija, a bilo je drugih oštećenja na objektu koja su nastala prilikom gašenja požara”, rekao je Mitrović.

On je istakao da je sve što je bilo potrebno zamijenjeno, urađen je novi dimnjak i domaćin i njegova porodica biće ponovo na okupu u svojoj kući.

“Velika je sreća što u ovoj nesreći nije došlo do veće tragedije”, rekao je vlasnik objekta Ranko Radojević.

On je izrazio zahvalnost načelniku Radu Saviću i svim dobrim ljudima koji su pomogli da se požar ugasi i uspješno sanira nastala šteta.

(BN) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

brza obnova

11.02.2022 21:32

Bravo!

ODGOVORITE
Name

Šta Reći

11.02.2022 21:49

Sirotinja je uvijek pomagala Sirotinju, od bogatih, ni riječ ne možeš izvuć, a kamoli pare !

ODGOVORITE
Name

Miro

11.02.2022 23:28

Rado Savić je čestit čovjek, ljudina. To je pravi načelnik.

ODGOVORITE
Name

Pirkovci

12.02.2022 16:37

Znalise koliko je kostala popravka kazu puno se ulozilo odprilike 100 hiljada maraka I Jo's dodatni poslovi ce biti obracunati

Name

Paja

12.02.2022 05:29

E to je PATRIOTIZAM...BRAVO

ODGOVORITE
Name

ISTINA

12.02.2022 11:30

Sve pohvale za ljude koji su pomogli ovu porodicu na čelu sa načelnikom opštine g-dinom Radom Savićem. Da je načelnik veliki čovjek i patriota je dokaz da je podržao i rad jednog od bezbrojnih udruženja OOR i veliko hvala i za taj gest.

ODGOVORITE
Name

Srpsko Sarajevo

13.02.2022 05:12

Uvek sam bio ubedjen da ljudska plemenitost postoji.Svaki put kad vidim da objave tezak zivot ili nesrecu da ima jos ljudi dobrih srca koji mogu pomoci pa koliko se moze.Hvala i u moje ime svim dobrim ljudima.

ODGOVORITE