Опстанак Српске зависи од политичког опстанка Вучића

"Све што се дешава у Србији прелијева се у Републику Српску и све што се дешава у Републици Српској осјећа се у Србији", казао је Вулин.

Република Српска 10.02.2022 | 21:13
Опстанак Српске зависи од политичког опстанка Вучића

- Опстанак Републике Српске, може то да се неком свиђа или не, у највећој мјери сада зависи од политичког опстанка Александра Вучића", казао је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

Он је гостујући у емисији Пулс БН телевизије, објаснио да то зависи у оној мјери у којој Вучић буде био у стању да води Србију самостално као слободну земљу.

"У тој мјери зависи опстанак и Србије и Републике Српске", казао је Вулин.

Према његовим ријечима, све што се дешава у Србији прелијева се у Републику Српску и све што се дешава у Републици Српској осјећа се у Србији.

"Ми смо једно, границе између нас постоје, нисмо се ми питали, да смо се питали не би их било. Оне постоје али су у политчком, па често и економском смислу готово неважне. Сувише смо испреплетени, сувише веза и економских и људских имамо између себе", казао је Вулин.

Нагласио је да је Александар Вучић био први који је формулисао да је Република Српска спољнополитички приоритет Србије.

"Прије тога имали смо ми увијек братске односе, како другачије, увијек је то било. Имали смо ми и паралелне везе али је дуго времена прошло да ви можете и у Бијељини, Требињу да кажете - ово је направила Србија, у ово је уложила Србија, иза овог стоји Србија чврсто... Ми помажемо и буџету Републике Српске", казао је Вулин и додао да је Србија помогла све општине у Српској и четири у Федерацији БиХ, гдје већински живе Срби.

"Ми водимо рачуна гдје год Срби живе", казао је Вулин, наводећи да Србија помаже на сваки начин и економски и дипломатски Републику Српску.

"Република Српска мора да опстане, Александар Вучић је гарант опстанка Републике Српске, баш као што стабилност Србије зависи од политичког опстанка Александра Вучића", казао је Вулин.

Тренутно у српском свету, каже он, не постоји таква политичка фигура као што је Александар Вучић...

Када је у питању БиХ, он је ситирао Вучића: -БиХ поштујемо, Републику Српску волимо и тако се према Републици Српској понашамо.

"Нема проблема Републике Српске, који Александар Вучић није узео као свој и да га не рјешава као свој", казао је Вулин.

(БН) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Милан

10.02.2022 21:22

Апсурд.То исто су говорили сви претходни предсједници.Замислите да је Меркелова то прицала.Дрзава се не гради на појединцу вец на здравом систему

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.02.2022 08:52

Очигледно је да Додик више нема подршку Србије. Није га ни поменуо.

Name

Ауу

10.02.2022 21:32

Ста сад ово госзовање значи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило

10.02.2022 21:44

Доле Дјилас и Додик милионери .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стријела

11.02.2022 07:25

Чврсто, упорно, истрајно, то је одговор на све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

11.02.2022 08:38

То се модерно назива изградња сопствене лицности по сваку цену па макар и преко мртвих газио