Opstanak Srpske zavisi od političkog opstanka Vučića

"Sve što se dešava u Srbiji prelijeva se u Republiku Srpsku i sve što se dešava u Republici Srpskoj osjeća se u Srbiji", kazao je Vulin.

Republika Srpska 10.02.2022 | 21:13
Opstanak Srpske zavisi od političkog opstanka Vučića

- Opstanak Republike Srpske, može to da se nekom sviđa ili ne, u najvećoj mjeri sada zavisi od političkog opstanka Aleksandra Vučića", kazao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

On je gostujući u emisiji Puls BN televizije, objasnio da to zavisi u onoj mjeri u kojoj Vučić bude bio u stanju da vodi Srbiju samostalno kao slobodnu zemlju.

"U toj mjeri zavisi opstanak i Srbije i Republike Srpske", kazao je Vulin.

Prema njegovim riječima, sve što se dešava u Srbiji prelijeva se u Republiku Srpsku i sve što se dešava u Republici Srpskoj osjeća se u Srbiji.

"Mi smo jedno, granice između nas postoje, nismo se mi pitali, da smo se pitali ne bi ih bilo. One postoje ali su u politčkom, pa često i ekonomskom smislu gotovo nevažne. Suviše smo isprepleteni, suviše veza i ekonomskih i ljudskih imamo između sebe", kazao je Vulin.

Naglasio je da je Aleksandar Vučić bio prvi koji je formulisao da je Republika Srpska spoljnopolitički prioritet Srbije.

"Prije toga imali smo mi uvijek bratske odnose, kako drugačije, uvijek je to bilo. Imali smo mi i paralelne veze ali je dugo vremena prošlo da vi možete i u Bijeljini, Trebinju da kažete - ovo je napravila Srbija, u ovo je uložila Srbija, iza ovog stoji Srbija čvrsto... Mi pomažemo i budžetu Republike Srpske", kazao je Vulin i dodao da je Srbija pomogla sve opštine u Srpskoj i četiri u Federaciji BiH, gdje većinski žive Srbi.

"Mi vodimo računa gdje god Srbi žive", kazao je Vulin, navodeći da Srbija pomaže na svaki način i ekonomski i diplomatski Republiku Srpsku.

"Republika Srpska mora da opstane, Aleksandar Vučić je garant opstanka Republike Srpske, baš kao što stabilnost Srbije zavisi od političkog opstanka Aleksandra Vučića", kazao je Vulin.

Trenutno u srpskom svetu, kaže on, ne postoji takva politička figura kao što je Aleksandar Vučić...

Kada je u pitanju BiH, on je sitirao Vučića: -BiH poštujemo, Republiku Srpsku volimo i tako se prema Republici Srpskoj ponašamo.

"Nema problema Republike Srpske, koji Aleksandar Vučić nije uzeo kao svoj i da ga ne rješava kao svoj", kazao je Vulin.

(BN) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Milan

10.02.2022 21:22

Apsurd.To isto su govorili svi prethodni predsjednici.Zamislite da je Merkelova to pricala.Drzava se ne gradi na pojedincu vec na zdravom sistemu

ODGOVORITE
Name

Re

11.02.2022 08:52

Očigledno je da Dodik više nema podršku Srbije. Nije ga ni pomenuo.

Name

Auu

10.02.2022 21:32

Sta sad ovo goszovanje znači...

ODGOVORITE
Name

Milo

10.02.2022 21:44

Dole Djilas i Dodik milioneri .

ODGOVORITE
Name

Strijela

11.02.2022 07:25

Čvrsto, uporno, istrajno, to je odgovor na sve.

ODGOVORITE
Name

Tatar

11.02.2022 08:38

To se moderno naziva izgradnja sopstvene licnosti po svaku cenu pa makar i preko mrtvih gazio