Патријарх Порфирије разговарао са Стјуартом Пичом

- Патријарх српски Порфирије разговарао је данас у Патријаршијском двору у Београду са Стјуартом Пичом, специјалним изаслаником британског премијера за Западни Балкан, о развоју српско-британских односа и традиционално срдачној сарадњи између Српске православне цркве (СПЦ) и Англиканске цркве.

Србија 09.02.2022 | 19:10
Патријарх Порфирије разговарао са Стјуартом Пичом

У срдачном, пријатељском и отвореном разговору патријарх је подсетио да свестрани развој српско-британских односа посебно учвршћује срдачан однос који традиционално постоји између Српске православне цркве и Англиканске цркве, саопштено је из СПЦ.

Патријарх је нагласио да су врата Патријаршијског двора отворена за чланове англиканске заједнице у Србији који деценијама, још од времена блаженог спомена патријарха Германа, празник Силаска Светог Духа на Апостоле молитвено прослављају у Патријаршијској капели Светог Симеона Мироточивог.

Патријарх Порфирије и Стјуарт Пич су током разговора, који је протекао у амбијенту међусобног разумевања, анализирали тренутну ситуацију у Србији и региону и исказали обострану подршку дијалогу, како између цркава и верских заједница, тако и између свих осталих политичких и друштвених струкутра.

''''Дијалог доживљавамо као јеванђелску дужност и мисију, јер као хришћани сваког човека видимо као брата, као ближњег, и стога смо увек спремни на дијалог'''', поручио је патријарх Порфирије.

Пријему је присуствовала амбасадорка Велике Британије у Србији Шан Меклауд.

(Тањуг) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Карера

09.02.2022 18:37

Никада Енглези неће бити пријатељи Срба и православаца. Не требају нам такви пријатељи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

09.02.2022 21:24

Ајде а сто краљ оде у Лондон не видје га у Москву.

Name

БЛБ

09.02.2022 19:06

Какве везе Пиц има са цррквом, цовјек је војник,обавјестајац са заданим циљем да настети српском народу колико је висе могуце. Као сто су радили уназад 200 година. Увијек уз нас, а стално ма нас стету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

09.02.2022 19:16

Екуменизам после комунизма!

ОДГОВОРИТЕ