Patrijarh Porfirije razgovarao sa Stjuartom Pičom

- Patrijarh srpski Porfirije razgovarao je danas u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu sa Stjuartom Pičom, specijalnim izaslanikom britanskog premijera za Zapadni Balkan, o razvoju srpsko-britanskih odnosa i tradicionalno srdačnoj saradnji između Srpske pravoslavne crkve (SPC) i Anglikanske crkve.

Srbija 09.02.2022 | 19:10
Patrijarh Porfirije razgovarao sa Stjuartom Pičom

U srdačnom, prijateljskom i otvorenom razgovoru patrijarh je podsetio da svestrani razvoj srpsko-britanskih odnosa posebno učvršćuje srdačan odnos koji tradicionalno postoji između Srpske pravoslavne crkve i Anglikanske crkve, saopšteno je iz SPC.

Patrijarh je naglasio da su vrata Patrijaršijskog dvora otvorena za članove anglikanske zajednice u Srbiji koji decenijama, još od vremena blaženog spomena patrijarha Germana, praznik Silaska Svetog Duha na Apostole molitveno proslavljaju u Patrijaršijskoj kapeli Svetog Simeona Mirotočivog.

Patrijarh Porfirije i Stjuart Pič su tokom razgovora, koji je protekao u ambijentu međusobnog razumevanja, analizirali trenutnu situaciju u Srbiji i regionu i iskazali obostranu podršku dijalogu, kako između crkava i verskih zajednica, tako i između svih ostalih političkih i društvenih strukutra.

''''Dijalog doživljavamo kao jevanđelsku dužnost i misiju, jer kao hrišćani svakog čoveka vidimo kao brata, kao bližnjeg, i stoga smo uvek spremni na dijalog'''', poručio je patrijarh Porfirije.

Prijemu je prisustvovala ambasadorka Velike Britanije u Srbiji Šan Meklaud.

(Tanjug) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Karera

09.02.2022 18:37

Nikada Englezi neće biti prijatelji Srba i pravoslavaca. Ne trebaju nam takvi prijatelji.

ODGOVORITE
Name

Dzoo

09.02.2022 21:24

Ajde a sto kralj ode u London ne vidje ga u Moskvu.

Name

BLB

09.02.2022 19:06

Kakve veze Pic ima sa crrkvom, covjek je vojnik,obavjestajac sa zadanim ciljem da nasteti srpskom narodu koliko je vise moguce. Kao sto su radili unazad 200 godina. Uvijek uz nas, a stalno ma nas stetu.

ODGOVORITE
Name

Сарајлија

09.02.2022 19:16

Екуменизам после комунизма!

ODGOVORITE