У државној служби Мексика не смију да се грле и љубе

Запослени у државној служби у Мексику новим етичким (кодексом) прописом од сада неће смети да се љубе, грле и деле комплименте а све у циљу борбе против сексуалног узнемиравања.

Занимљивости 09.02.2022 | 16:45
У државној служби Мексика не смију да се грле и љубе

Нова уредба, објављена у Службеном листу, позива службенике да “избегавају понашање” са “физичким контактом, сугестивне или сексуалне природе, попут додиривања, грљења и љубљења”.

У кодексу који у среду ступа на снагу, такође се тражи да се избегавају „коментари, задиркивања, комплименти, или шале са сексуалном конотацијом према другој особи када је у питању њен физички изглед“, пише АФП, преноси агенција Бета.

Недељу дана пре Дана заљубљених, који се слави 14. фебруара, тражи се да се „не дају поклони који указују на сексуално интересовање“ према другој особи.

Прекршиоци новог етичког кодекса биц́е кажњени у складу са мексичким законима о одговорности у јавној служби.

Нови прописи долазе у тренутку када се феминистички покрети широм Латинске Америке мобилишу против сексуалног узнемиравања и насиља над женама.

(Занимљвостидана.цом) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ноле

09.02.2022 16:18

Боље би било да су рекли да је то борба против развода бракова,јер бар их је пола пукло због прељубе с колегом или колегиницом с посла...

ОДГОВОРИТЕ