Признајте, криминал је рак-рана Републике Српске

- Бар сада, кад је власт СНСД-а стигла до свог краја и када предстоји утврђивање одговорности за сав криминал из претходног периода, покажите храброст и саопште да је корупција највећи проблем Републике Српске, објавите списак свих јавних набавки током короне и позовите министра Лукача да се истраже сви кредити ИРБ-а који се не могу наплатити - позвао је посланик ПДП-а Игор Црнадак предсједника Владе Републике Српске током данашње сједнице Народне скупштине Републике Српске. 

Република Српска 08.02.2022 | 18:11
Признајте, криминал је рак-рана Републике Српске

Црнадак је рекао да је Влада подигла драму, истакла је невиђену хитност усвајања Приједлога закона о допуни Закона о тржишту хартија од вриједности по хитном поступку, а пред посланицима нема ни министарке финансија да бар одговори на политичка питања посланика. 

- Не може то умјесто ње радити државни службеник. Однос Владе према посланицима, према народу, према јавности Републике Српске је толико катастрофалан да превазилази питање овог закона, односно неколико написаних редова – рекао је Црнадак. 

Он каже да је истицање бриге о интересу Републике Српске, као разлог за доношење закона по хитном поступку, од стране Владе невјероватно лицемјерно: 

- Ево један примјер: прије неколико дана је потврђена оптужница против бившег премијера Александра Џомбића, јер је ИРБ дао једној приватној фирми из Зворника кредит од 20 милиона КМ, а за десет година није враћена ни марка. Нико из Владе, ни премијер Вишковић, ни министарка финансија, па ни предсједник скупштине Чубриловић, није то питање проблематизовао у посљедњих десет година. Како за десет година да нико није упозорио: „Неко нас је опљачкао, узео нам 20 миниона КМ и не враћа, хајде да МУП и правосуђе реагују, у питању је интерес Републике Српске“, рекао је Црнадак. 

Истакао је да је инсистирање на усвајању закона по хитном поступку, уз изговор да је то у интерсу Републике Српске, након таквих поступака, благо речено смијешно: 

- И након свега тога, нама посланицима желе да кажу да се брину о Републици Српској, па се жели неки закон измијенити преко ноћи у стилу „Јуриш, гласајте“, а још у образложењу кажу да је разлог Ковид-19, који са хартијама од вриједности нема баш никакве везе, као и наводна општа брига о привредним субјектима. Има ли ово неке везе са неким привредним субјектом конкретно, са нпр. „Хидроелектранама на Требишњици“, неким аранжманом са Кинезима? Ако има, реците. Влада има право да каже да тражи од посланика подршку. Али нема право да направи драму, а објашњење сведе на неке паушалне ствари – рекао је Црнадак, истакавши да очекује одговор на постављено питање. 

Црнадак је питао зашто се допуна закона ради баш сада и баш тако хитно. 

- Влада не мора одговорити, може само сачекати да се ово изгласа, али моја је дужност да тражим одговоре. Ми не можемо прихватити аргумент да Влада брине о општем интересу, зато што то никада до сада није показала. Зато што су премијер Вишковић и предсједница Цвијановић у овом дому обећали да ће објавити списак свих „корона набавки“, што нису урадили, док тужилаштва воде истраге и сви знају да смо брутално покрадени у том периоду. До дан-данас нам не дају тај списак. Штите се појединци, штите се фирме које су пљачкали овај народ и штите се од стране Владе. А онда нам Влада каже да нешто ради из општег интереса. И да вјерујемо да је то истина и из добре намјере? Не можемо вјеровати, јер су хиљаду пута потврдили да им се вјеровати не може – истакао је Црнадак.

(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

ЗВОРНИК

08.02.2022 17:29

Никада не признај. Хахахаха. Па гдје то да тражиш од лопова, полтрони, малоумни послушника, итд.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ду

08.02.2022 17:31

Запевај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ево

08.02.2022 17:32

Ја признајем, али мислим да си и ти у том врзином колу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СКY

08.02.2022 18:12

Хватајте лопурде на власти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.02.2022 20:04

Тако је. Хватајте лопурде и кримосе

Name

Признајем

08.02.2022 18:24

РС је рак рана цијелог друства!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СУМЕ РС

08.02.2022 19:22

Суме су опљацкане!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нису нису

08.02.2022 21:15

Има ту још много тога да се опљачка. Зато и јесте толика борба

Name

ти си

09.02.2022 07:28

Рак рана у глави врљави

Name

То Црни

09.02.2022 05:50

Црнадак је данас рекао да познаје Џомбића од дјетињства и да неће да га напада ради подигнуте оптужнице због кредита енерголинији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душко

09.02.2022 06:53

Ма тако је ОКО моје !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

09.02.2022 07:00

Мени није јасно зашто ови из опозиције присуствују сједницама Скупштине осим што избаце своју фрустрацију и наплате дневнице. Скупштина ради што Милорад Додик смисли у својој глави. Нико се тамо не пита ништа.

ОДГОВОРИТЕ