Вјештак: Славиша Крунић убијен хицем у врат из близине

Бизнисмен и власник компаније “Сектор секјурити” Славиша Крунић (48) погођен је једним хицем у врат са лијеве стране из непосредне близине и то из унутрашњости кабине возила.

Република Српска 07.02.2022 | 22:59
Вјештак: Славиша Крунић убијен хицем у врат из близине

Ово је у бањалучком Окружном суду казао вјештак одбране оптуженог Бенедија Ђукановића (54), балистичар Војин Маштруко из Загреба.

Осим Ђукановића у овом случају за убиство су оптужени Емилио Балдо (54) те бивши радник „Сектора Секјуритија” Родољуб Гајић који одговара само за помагање.

У злочину је учестовао и Жељко Ковачевић који је убијен у размјени ватре.

Вјештак Маштруко је казао да је на основу вјештачења колеге медицинске струке Веде Туце и на основу трагова прскотина крви и мозга утврдио да је Крунић погођен из близине у врат.

“На стропу аутомобила изнад задњег сједишта видљиви су трагови крви и мозга, а на врату Крунића се виде трагови гарежи и велика је рана која настаје од пуцања из непосредне близине, прислона на кожу. Пуцано је из унутрашњости кабине возила”, рекао је Маштруко.

Он је, одговарајући на питања предсједника судског вијећа Баранимира Јукића, потврдио да на стропу возила није нашао оштећење од метка.

Судију је интересовало да ли је поменута рана могла настати од рикошета метка и на основу чега тврди да је Крунић погођен из близине и у унутрашњости возила. Маштруко тврди да се не ради од рикошету, јер око ране има гарежи, а и нема других трагова рикошета.

Овај вјештак је још појаснио да је на основу трагова чахура које су евидентиране у записнику о увиђају и скици лица мјеста, утврдио да је на возило пуцано са свих страна.

“Прво је пуцано с десне, а затим са предње, те с лијеве и задње стране возила. Нападачи су га обилазили” казао је Маштруко који тврди и да Крунићев возач Горан Илић није рањен док је био у возилу, већ напољу.

“На то указује да у ауту нема трагова крви на мјесту гдје био возач као ни да ни један хитац није прошао кроз кабину у предјелу његових ногу како би га погодио у кољено” казао је Маштруко.

Републички тужилац му је показала фотографију са увиђаја на којој се види да на патосници испред возача имају мрље, које су, како тврди, сигурно крв.

Вјештак Маштруко је казао да ту фотографију није видио, а да прегледом возила које је урадио није нашао трагове крви. Одбрана је истакла да мрље могу бити и уље јер тужилаштво то није вјештачило.

Вјештак Маштруко тврди и да убијени нападач Жељко Ковачевић није погођен с мјеста гдје су пронађене чахуре од пиштоља “глок” уколико се у вријеме пуцњаве налазио на мјесту гдје пронађен мртав.

“Он је пронађен 46 метара удаљен од задње стране возила. Његов положај у односу на возило је нижи за девет метара и ту је нагиб пута 11.7 степени” појаснио је Маштруко.

Саслушање вјештака Туце је одгођено за март због недостатка времена.

Крунић и његово члан обезбјеђења Жарко Павловић убијени су 22. априла 2019. године у близини Крунићеве куће у Гламочанима, код Лакташа. Оптужене трете и за покушај убиства Крунићевог возача Горана Илића који је рањен у нападу.

Ђукановића и Балду терете да су заједно са убијеним нападачем Жељком Ковачевићем организовали и припремили злочин. Гајића терете за помагање јер је одао информације о кретању свог газде и обезбјеђењу у замјену за опрост дуга.

Лаик

Бранилац оптуженог Ђукановича, Татјана Савић, приговорила је начину испитивања судије Јукића у вези са тврдњом да је Крунић погођен из блиизине и из унутрашњости аута, те рекла да је пристрасан и лаик.

“Лаик за ово јесам и зато и испитујем вјештака да тачно утврдимо чињенице. Суд има право да пита. Казнићу вас са 5.000 КМ ако наставите да говорите шта суд може да ради и како да пита. Морамо разјаснити зашто се не овдје ради о рикошету”, рекао је Јукић.

(Агенције)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

БЛ

07.02.2022 23:05

Провоцира и инати се са свима док га неко не тресне. Хајде што ће њега, ал што ће и народ! Направио је од нас црну рупу и највеће ругло на свијету зато сто зна да смо глупи! Треба да се гадимо, сами себе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

08.02.2022 06:54

На крају ће испасти да су се сами поубијали између себе

Name

Раде

07.02.2022 23:13

Питај те сина Игора он све зна и жену и фирму је наслиједио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Децко

07.02.2022 23:58

Смијем ли реци ста мислим? Мислим да се суди погресним људима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лео

08.02.2022 01:01

Бозе сваста...цуј из унутрасњости возила....јос це присити некоме у возилу возацу или пратиоцу да су га убили..а онда су ови на њих отворили ватру нема тај вјестак појма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ваљуга

08.02.2022 05:54

За све то вјестак је узео огромне паре Додик има лову..

Name

Фарса

08.02.2022 09:31

Има вјештак појма, све је то фарса.. Гдје живимо људи, пробудите се

Name

Зока

08.02.2022 06:22

Убице су у другом плану (они су само изврсиоци) за сто их наравно треба најстрозије казнити, али онај ко стоји иза свега, односно онај који је наруцио убиство и коме је то одговарало, њега треба пронаци и казнити. Остаје нам само да се надамо да це правда побиједити и истина изаци на видјело - КАД ТАД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕНАГЕР

08.02.2022 07:47

Па сада је све јасно Круница је напао његов возац у ауту а ова тројица су га бранили из вана

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

08.02.2022 08:42

Треба зовнути гос Зору из Београда ,она у СР све то лако ријешава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срдјан

08.02.2022 16:09

Као сто реце један господин у коментарица, питајте Додика младјег, који је наследио и фирму и зену од Круница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

08.02.2022 18:32

Наручиоци воде државу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леле..

09.02.2022 17:34

А вјероватно и МУП!

Name

Станко

08.02.2022 21:40

Треба ангазовати вјестаке из словеније македоније црне горе србије аустрије и њемацке па онда суд да засиједа а не овако то се види да је провидно и ако је донио погресну процјену одузети лиценцу

ОДГОВОРИТЕ