Нешић Ђиласу: Међу Србима нема и не смије бити граница!

- Забрињава ме звучност Драгана Ђиласа, вође мањинских гласова у српском народу који ових дана на друштвеним мрежама прави разлику између Срба у Републици Српској и нашој матици Србији - саопштио је лидер ДНС-а Ненад Нешић.

Република Српска 07.02.2022 | 17:02
Нешић Ђиласу: Међу Србима нема и не смије бити граница!

Нас је историја, каже он,  можда довела до тога да данас живимо у неколико држава, али нас нико не смије дијелити по томе гдје сада живимо.

"Нисмо то никоме дозволили, нећемо ни Ђиласу. Срби смо без разлика и у Аустралији, Америци, Берлину, Бањалуци или Београду јер нас спајају Студеница, Хиландар, албанска голгота, Косово, пећки и савски трон и све оно што чини наш идентитет. Међу народом дакле нема, неће бити и не смије бити граница", нагласио је Нешић.

Он наводи да је опасна логика која Србима ван матице Србије одузима право да о њој мисле, да је воле и да о њој имају став.

"Та логика неће ништа промјенити, као што неће промјенити чињеницу да је Хиландар ван матице а опет наш - српски. Сваки покушај да се дијелимо, а да то буде тема дневне политике, завршиће се поразом оних који то раде", навео је Нешић.

(БН) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Миле босанац

07.02.2022 17:16

Несицу ти цес за Србе из Србије увијек бити Босанац

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАXО

07.02.2022 18:31

Слажем се брате Србине

Name

Прица се

08.02.2022 05:31

Казу да тај Дјилос има свог кандидата за председника Србије.Неког генерала.

ОДГОВОРИТЕ