Ако се неко мијешао у изборе то су били Додик, Ђилас, Јеремић, Тадић

- Сматрам невјероватно циничнним и лицемјерним да људи из политичке групације која се на најдиректнији начин мијешала у изборе и учествовала у предизборним кампањама у Републици Српској, негативно говори о законом стеченом праву грађана који живе у Републици Српској да гласају на изборима у Србији ...

Република Српска 07.02.2022 | 15:52
Ако се неко мијешао у изборе то су били Додик, Ђилас, Јеремић, Тадић

- Са негативним изненађењем сам протеклих дана пратио изјаве Драгана Ђиласа, једног од лидера опозиције у Србији у вези са правом грађана Републике Српске за гласање на предстојећим изборима у Србији и Београду. Сматрам невјероватно циничнним и лицемјерним да људи из политичке групације која се на најдиректнији начин мијешала у изборе и учествовала у предизборним кампањама у Републици Српској, негативно говори о законом стеченом праву грађана који живе у Републици Српској да гласају на изборима у Србији - наводи предсједник ПДП Бранислав Бореновић.

Он је, у објави на фејзбук профилу, навео да је право на држављанство Србије грађанима Српске омогућено измјенама Закона о држављанству Републике Србије још 2007. године, за вријеме власти странке из које су проистекле данашње опозиционе странке, а из чијих редова слушамо поменуте негативне конотације, па и увреде на рачун наших грађана.

"Такође, за вријеме њихове власти и Милорад Додик је захваљујући праву стеченом по том закону гласао на свим изборима у Србији и отворено подржавао и учествовао и у њиховим кампањама, што им тада није сметало, напротив. 

Такође, сви се добро сјећамо када је тадашњи министар иностраних послова Србије Вук Јеремић долазио на предизборни скуп СНСД-а у Бањалуци и отворено позивао да се гласа за Милорада Додика и његову странку. А посебно се сјећамо СНСД-овог предизборног скупа у Добоју, на којем је учествовао тадашњи предсједник Србије Борис Тадић и јавно позвао да се гласа за Додика и СНСД. Зато су реакције које стижу од људи који су то подржавали и учествовали у таквим активностима, а на могућност да дио грађана Српске искористи своје бирачко право, до краја лицемјерне", наводи Бореновић.

Он даље наглашава да су изјаве опозиционих првака из Србије изазвале читаву лавину негативних коментара који грађане Српске малтене представља као непријатеље демократије у Србији, као мање вриједне, грађане другог реда, неријетко упућујући и гнусне увреде.

"Ружно је то, непотребно и штетно", констатује Бореновић и додаје да је најтужније што Срби дијеле Србе и то је заправо највећи проблем ових врло ружних реакција.

"Не желим и нећу да улазим у питања избора у Србији. То је ствар тамошњих политичких партија и бирача. Али желим опет да нагласим да су једини функционери и у Српској и у Србији који су своју јавну функцију ставили непримјерено у службу подршке својим политичким "другарима" са друге стране Дрине управо Милорад Додик, Борис Тадић и Вук Јеремић. Они су једини себи допустили да се као предсједници и министри мијешају директно у изборе и дијеле народ по страначким основама", наводи Бореновић.

"Желим да вјерујем да ће питање гласања грађана Српске убудуће бити остављено изван дневнополитичких обрачуна у Србији. Грађани Српске су држављанство Србије узели јер Србију осјећају као своју земљу, а не да одлучују побједнике на изборима. То одлично знају и они који су на неприкладан начин таргетирали наше грађане, јер и проста математика јасно каже да то свакако није могуће", навео је Бореновић.

(БН) 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Гокси

07.02.2022 14:58

Браво Бореновићу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миланка

07.02.2022 14:58

Све тачно,Додик се слизао са Жутима а сад се правда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

07.02.2022 14:59

Добро си их раскринкао Бране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гокс

07.02.2022 15:02

није у питању право да гласају , него сто их као грла довозе на гомили са списковима и говоре за кога да гласају Бореновицу ;!!!!!!! То је проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

07.02.2022 15:29

Испљуните из уста сво то смеће и понудите овом напаћеном народу излаз и станите иза тога и имаћете прилику да тај народ поведете у свјетлију будућност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

07.02.2022 15:31

Потпуно си у праву. Нема нигдје веће крађе на изборима од БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тута бугарин

07.02.2022 15:38

Ко је овдје луд. Зар сви не знамо да у вријеме избора у Реоублици Српској, стотине аутобуса ванредних линија не прелазе границне прелазе. Колико је само за посљедње локалне изборе у Бг било организованог превоза на гласање. Двојно дрзављанство је манипулација гласацима. Или смо слијепи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мако

07.02.2022 15:50

Не капирам цему толика фрка и зеља за гласањем у Србији? Јел нас занима гласање у Босни? Ко плаца порез и зиви у Србији мозе да гласа ко не - немозе. Ста нас занима Босна а Вас Србија?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Порез

07.02.2022 16:44

Ко живи у држави и у којој плаћа порез, тамо треба и да гласа. Није нормално седети на две столице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.02.2022 00:49

Тако је добро цовјек казе

ОДГОВОРИТЕ