Још једна обмана у режији Драгана Ђиласа (ВИДЕО)

- Драган Ђилас би да Србима из Републике Српске укине пасоше, држављанство, право на идентитет, право гласа, само је једно од реаговања на Ђиласов снимак који тобоже приказује "увоз" гласача из Републике Српске пред априлске изборе.

Србија 05.02.2022 | 13:58
Још једна обмана у режији Драгана Ђиласа (ВИДЕО)

Предсједник Странке слободе и правде Драган Ђилас данас је објавио снимак који тобоже приказује "увоз" гласача из Републике Српске пред априлске изборе.

Потпредседница СНС и народна посланица Невена Ђурић истиче да је Ђилас "опет доказао да је највећа српска срамота"

- Срамота над срамотама! Пошто сматраш да је имати српски пасош срамота, јеси ли планирао са Поношем да им нудиш путовнице? Бруко, чији пасош си користио кад си ишао по свету да складиштиш украдене паре грађана Србије?!

Посланик и члан Главног одбора СНС-а Александар Марковић је Ђиласу поручио следеће:

- Како те није срамота да делиш Српски народ на Србе из Србије и Србе из Реп. Српске? Зашто ти сметају Срби из Реп. Српске? Зашто забранити Србима из Српске да имају наш пасош и држављанство?


- Још једна обмана у режији Ђиласове нискобуџетне Мултиком продукције. Желите да делите Србе, као што је твој Борко или Борислав то хтео са јужном покрајном да ради. То је план за дан после...Желите да им забраните држављанство и пасош Србије. Треба да вас је срамота - истакао је народни посланик Зоран Томић.

 

Посланица Ана Белоица истиче да се Срба из Републике Српске никада неће одрећи, за разлику од Ђиласа који се стиди и сопствене земље.

- Да питамо Поноша како је путовати са хрватском путовницом? Мора да је незаборавно искуство - написала је она на твитеру.

Милица Николић, посланица СНС, запитала је да ли су ово тако дуго најављивани "ексклузивни" докази.


- "Ексклузивно" вам је да нападате Србе? "Ексклузивно" вам је да Србима не дате српски пасош? Срам вас било све заједно! Знају Срби да је вама дражи Понош и његова хрватска путовница, али оставите српски народ на миру - написала је Николић.

Народна посланица Јелена Обрадовић је такође оштро одговорила Ђиласу.

- Драган Ђилас би да Србима из Републике Српске укине пасоше, држављанство, право на идентитет, право гласа! Па овако нешто може само манијакални машински мозак да смисли, а можда га сад и Понош саветује. Вероватно им је идеја да се свим Србима из Српске издају путовнице! Брука -  написала је она.

Драже ти је да се одрекнеш Срба из Републике Српске него свог НАТО генерала Поноша? Онога који путује са хрватским пасошом и са поносом га показује? Драгане, ми се Срба где год живели не одричемо. Као што сте се ви одрицали и Косова и Републике Српске гледајући само свој џеп - написао је на твитеру Дејан Кесар, члан Председништва Српске напредне странке.

Народни посланик Ђорђе Тодоровић је истакао да су представници опозиције одавно признали да је за њих Република Српска геноцидна творевина.

- Ово је порука тајкуна српском народу. Е сад, да имају путовницу као Понош вероватно би били оберучке прихваћени... а можда чак и Ђиласови кандидати на изборима - написао је Тодоровић.

Члан Председништва СНС и народни посланик Марко Младеновић је такође одговорио Ђиласу.

- Опет си доказао шта је политика којом се ти и твој НАТО лобиста бавите! Забранити право на национални идентитет и припадности једном народу је политика мржње коју гајите према Србији. Дрина нас можда раздваја, али су нам срца повезана! Живела Србија и сви Срби без обзира где живели - истиче Младеновић.

 Народна посланица Ивана Николић је написала да је у питању јефтина монтажа којом је Драган Ђилас још једном показао колико мрзи Србију и српски народ, који су му били добри само док их је пљачкао.

- Како те није срамота да делиш Србе и да одређујеш ко може да има држављанство и пасош?! Него, како реагујеш на путовницу твог кандидата?! Срам те било!

На Ђиласов "ексклузивни" снимак реаговала је и народна посланица Сандра Божић:

- Помислила сам да после Мариникиног предлога да Србе прогласи геноцидним народом не можете ни грђе ни глупље! Кад ипак… Ту је Ђилас да се одрекне Срба из Српске и отме им држављанство. Претпостављам да је Понош тај који им уместо пасоша нуди путовнице!

- Још једна лаж у режији жутог тајкуна, мада то није ништа ново. Оно што је много горе јесте што лопужа жели да забрани Србима из Републике Српске да имају српски пасош. Њему је очигледно жеља да Срби имају путовнице као што је има његов НАТО кандидат Здравко Понош - написао је на твитеру посланик СНС Немања Јоксимовић.

Народни посланик и члан Председништва СНС Ђорђе Дабић се запитао да ли је могуће да опозиција јавно удара по свом народу како би дошли до гласова.

- Боже сачувај какав је тај Вучић диктатор и издајник, даје Србима из Републике Српске држављанство Србије! Чекај јел могуће да опозиција јавно удара по сопственом народу преко Дрине мислећи да ће им то донети гласове? Дал вам је ишта свето багро лоповска - запитао је Дабић.
 
И

посланик Милош Терзић је реаговао на објављивање снимка:
 
- Доказани лопови из Мултикома прво хоће да руше споменик Стефану Немањи, а сада се упињу да забране Србима из Српске да са држављанством гласају на изборима 3. априла. Истина је да наш народ са обе стране Дрине који упорно оптужујеш да је геноцидан не може очима да те гледа.

Чланица Председништва СНС Бојана Радаковић наводи да је не чуди оволика мржња према Србима из Српске ни од Ђиласа, ни од Маринике и Поноша, пошто су за њих, како каже, Срби геноцидан народ.

- Срам вас било, багро! Ти жељан правде? Буди праведан, пријави се и иди у затвор - написала је она на твитеру.
 
Народна посланица Ана Пешић је такође одговорила Драгану Ђиласу:

- Зар ваше називање Републике Српске геноцидном творевином није било довољно срамно и поражавајуће за сваког србина,него настављате са гажењем и понижавањем српског народа!?Колика вам је  цена да се одрекнете браће, националних симбола,образа и части?Имате ли трунку савести!?
 
- То су ти мрзитељи свега што је нормално. Србима из Српске забранити да имају српски пасош?! Како је могуће да толико мрзите Србију и све што је везано за земљу у којој се борите да дођете на власт?! Како је могуће да сте толико покварени - написала је на твитеру - написала је чланица Председништва СНС Јелена Жарић Ковачевић.

Народна посланица Данијела Вујичић је написала да је овим снимком Драган Ђилас "ексклузивно показао глупост".

- За тебе само постоје границе измеђе Срба и Срба. За тебе ми нисмо исти народ.Наводно бринеш о народу Српске и Србије а називаш га  геноцидним и које би вероватно путовницом ослобађао, ако дођеш на власт на "ПОНОШ" Србије - написала је Данијела Вујичић.
 
Народна посланица Оља Петровић је такође реаговала након што је Драган Ђилас објавио снимак.

- Срам вас било нападате Србе из Републике Српске,је л’ би и држављанство да им забраните? Неће вама проћи ваше обмане и лажи које пласирате покушавајући да се на све начине докопате и наставите са пустошењем државне касе. Слаба вам ова продукција у Мултикому, неуверљива - написала је Оља Петровић.
Посланик и члан Председништва СНС Лука Кебара је рекао да је ово још једна у низу превара и гадости које "просипају припадници жутог тајкунског режима".

- Нападају Србе из Српске, који једноставно жели да имају и држављанство Републике Србије!  А да желе папире из земље ЕУ или неке друге, онда би за вас жутаће, они били господа! Лицемери једни!

Одбор за заштиту права Срба оцијенио је тенденциозном објаву о "увозу" сигурних гласова из Републике Српске за изборе у Србији у априлу, истичући да је ријеч о грубом кршењу права и покушају да се Срби из цијелог свијета одврате од подношења захтјева за пријем у држављанство Србије.

Поводом снимка објављеног на "Фејсбук" страници једног од лидера опозиције у Србији Драгана Ђиласа, Одбор наводи да се у коментарима на ову објаву у негативном контексту приказују припадници српског народа који су остварили право на држављанство Србије и даље желе остварити друга права која имају по том основу.

"Право на држављанство Србије Србима је обезбијеђено Законом о држављанству Србије који је донесен у вријеме када је власт вршила тадашња странка Драгана Ђиласа", истичу из Одбора.

У саопштењу се подсјећа да Закон о држављанству Србије прописује да пунољетни припадници српског народа који немају пребивалиште на територији Србије имају право да буду примљени у држављанство без отпуста из страног држављанства ако поднесу писану изјаву да Србију сматрају својом државом и да им пријемом у држављанство припадају права која гарантују Устав и закони Србије.

“Наша организација је анализом података из различитих врста извора утврдила да изван Србије живи око 3.600.000 Срба и сваки Србин може стећи држављанство Србије, самим тим и сва права која са собом обезбеђује држављанство", наглашава Одбор за заштиту права Срба, констатујући да објава снимка има и елементе кривичног дјела јер се пријети лицима због етничког поријекла.

Из Одбора поручују да до сада у историји Србије није било случајева да неко ко се изјашњава као Србин подстиче забрану остваривања права Срба у Србији.

Ђилас је на друштвеним мрежама објавио снимак за који наводи да је доказ о "увозу" сигурних гласова из Републике Српске за изборе у Србији у априлу, најављене за април.

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/0пнвГГВ-в7А" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

(Вечерње новости, Срна) 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Ех

05.02.2022 13:25

Када су појединци куповали станове по Бањалуци за Дласа и прали паре тада су му ваљали Срби из РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србољуб

05.02.2022 14:16

Драган Ђилас није човјек. Не треба му замјерити, једино га треба смјестити тамо гдје иначе борави стока.

Name

Игор БЛ

05.02.2022 14:19

Ти знаш те појединце? Или си само један од оних србенди “селектора” који све тајне знају! На пос’о мајсторе,остави се паламуђења и коментарисања.

Name

Миле Босанац

05.02.2022 14:13

Цовјек је апсолутно у праву...сто цу ја својим гласом, одредјивати судбину људи у земљи у којој не зивим!! Хајмо мало логике...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

05.02.2022 14:57

Свака цаст реално.

Name

Идеално

05.02.2022 16:19

Тачно тако, што би ја њима одређиво судбину, а не живим тамо... Него која је пара у питању, јел зна неко?

Name

Смиља

05.02.2022 17:26

Слазем се. А замисли да се Бакир одлуци па да Пазарцима пасосе и да гласају у БиХ?

Name

Сека

05.02.2022 20:29

Браво

Name

ре

09.02.2022 07:53

кад се види колико људи гласа,безначајан број који може утицати на резултат избора,питање да ли и они који су рођени у Србији а живе у БХ гласају.

Name

Милан

05.02.2022 15:28

Могуце да је додик наредио својим цлановима секте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена

05.02.2022 15:30

Из његове изјаве не могу да видим да има нешто против Срба из Р.Српске него против оних који их уцјењују.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бабангида

06.02.2022 01:56

Нашли сте ове СНС ботове који су плаћени да се*у против Ђиласа да их представљате као неке заштитнике Срба из РС, дегутантно, нисте ништа бољи од њих.

ОДГОВОРИТЕ