Ниједан разговор о Космету са оним који су га признали није лак

"За нас ниједан разговор о питању Косова и Метохије са онима који су признали независност Косова и то истичу није лак. Велике су то силе. Јасно је чему теже Америка и Европа, не тако отворено, јер има пет земаља које нису признале Косово, али је јасно чему тежи највећи део земаља ЕУ", изјавио је Вучић.

Србија 05.02.2022 | 09:38
Ниједан разговор о Космету са оним који су га признали није лак

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да су поруке које су у Београду послали специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак и специјални изасланик САД за западни Балкан Габријел Ескобар, а тичу се питања Косова и Метохије, очекиване и да ту нема великих изненађења.

"За нас ниједан разговор о питању Косова и Метохије са онима који су признали независност Косова и то истичу није лак. Велике су то силе. Јасно је чему теже Америка и Европа, не тако отворено, јер има пет земаља које нису признале Косово, али је јасно чему тежи највећи део земаља ЕУ", изјавио је јутрос Вучић.

Он је додао да такви разговори нису лаки, али добро је кад су отворени и искрени и када Београд може да износи своје ставове и погледе и мишљења.

"То је увек корисно", рекао је Тањугу Вучић, који је отпутовао у Кину док су Лајчак и Ескобар још боравили у Србији.

Одговарајући на питање да ли је спомињан датум када би могао да се настави дијалог у Бриселу, Вучић је рекао да је видио оно што је помињао главни преговарач Приштине Бесник Бисљими, као и да би Лајчак желио резултате, а да су питања енергетике и несталих особа нешто о чему би могао да се пошаље добар сигнал.

"Ми смо увек спремни за дијалог и да идемо у Брисел, а то да ли јесу или нису избори, није важно. Држава увек мора да буде изнад партијских интереса. Питали су ме да ли имам као агенду митинге пред изборе. Ако их буде, буде, али много је важније оно што урадите за своју земљу", поручио је Вучић.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Коста

05.02.2022 09:21

За Америку и ЕУ Крим је окупирана територија а КиМ је држава коју су они силом направили и признали...Гдје је ту поштење?а да незнају они шта је то...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ста реци

05.02.2022 09:21

Наравно да је теско разговатари са нато пактом. Лудилу никада краја . Свако зло буде и продје и ово це.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пааааа,

05.02.2022 09:45

Тешко је повјеровати у искреност представника Америке и ЕУ.Њима је битан властити успијех и лична добит,а како ће бити Србима и Србији,то се њих не тиче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Демократа

05.02.2022 14:30

Ви имате Резолуцију 1244 а они нека се питају шта та Резолуција значи.

ОДГОВОРИТЕ