Nijedan razgovor o Kosmetu sa onim koji su ga priznali nije lak

"Za nas nijedan razgovor o pitanju Kosova i Metohije sa onima koji su priznali nezavisnost Kosova i to ističu nije lak. Velike su to sile. Jasno je čemu teže Amerika i Evropa, ne tako otvoreno, jer ima pet zemalja koje nisu priznale Kosovo, ali je jasno čemu teži najveći deo zemalja EU", izjavio je Vučić.

Srbija 05.02.2022 | 09:38
Nijedan razgovor o Kosmetu sa onim koji su ga priznali nije lak

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su poruke koje su u Beogradu poslali specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak i specijalni izaslanik SAD za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, a tiču se pitanja Kosova i Metohije, očekivane i da tu nema velikih iznenađenja.

"Za nas nijedan razgovor o pitanju Kosova i Metohije sa onima koji su priznali nezavisnost Kosova i to ističu nije lak. Velike su to sile. Jasno je čemu teže Amerika i Evropa, ne tako otvoreno, jer ima pet zemalja koje nisu priznale Kosovo, ali je jasno čemu teži najveći deo zemalja EU", izjavio je jutros Vučić.

On je dodao da takvi razgovori nisu laki, ali dobro je kad su otvoreni i iskreni i kada Beograd može da iznosi svoje stavove i poglede i mišljenja.

"To je uvek korisno", rekao je Tanjugu Vučić, koji je otputovao u Kinu dok su Lajčak i Eskobar još boravili u Srbiji.

Odgovarajući na pitanje da li je spominjan datum kada bi mogao da se nastavi dijalog u Briselu, Vučić je rekao da je vidio ono što je pominjao glavni pregovarač Prištine Besnik Bisljimi, kao i da bi Lajčak želio rezultate, a da su pitanja energetike i nestalih osoba nešto o čemu bi mogao da se pošalje dobar signal.

"Mi smo uvek spremni za dijalog i da idemo u Brisel, a to da li jesu ili nisu izbori, nije važno. Država uvek mora da bude iznad partijskih interesa. Pitali su me da li imam kao agendu mitinge pred izbore. Ako ih bude, bude, ali mnogo je važnije ono što uradite za svoju zemlju", poručio je Vučić.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Kosta

05.02.2022 09:21

Za Ameriku i EU Krim je okupirana teritorija a KiM je država koju su oni silom napravili i priznali...Gdje je tu poštenje?a da neznaju oni šta je to...

ODGOVORITE
Name

sta reci

05.02.2022 09:21

Naravno da je tesko razgovatari sa nato paktom. Ludilu nikada kraja . Svako zlo bude i prodje i ovo ce.

ODGOVORITE
Name

Paaaaa,

05.02.2022 09:45

Teško je povjerovati u iskrenost predstavnika Amerike i EU.Njima je bitan vlastiti uspijeh i lična dobit,a kako će biti Srbima i Srbiji,to se njih ne tiče.

ODGOVORITE
Name

Demokrata

05.02.2022 14:30

Vi imate Rezoluciju 1244 a oni neka se pitaju šta ta Rezolucija znači.

ODGOVORITE